Haberler

On Binlerce Adıyamanlı Piknikte Hasret Giderdi

Güncelleme:

Genel Merkezi İstanbul'da bulunan Adıyamanlılar Vakfı'nın düzenlediği 16. Geleneksel pikniğe 10 binlerce vatandaş katıldı.

Sultangazi Kent ormanında bir araya gelen vatandaşlar Adıyamanlı sanatçıların türküleriyle gönüllerince eğlenen vatandaşlar, pikniğine akın ederek hasret giderdiler.

Adıyamanlılar Vakfı Başkan Yardımcısı Abdurrahman Dursun'un başkanlığında Vakfın Yönetim Kurulu ve bazı Komisyon Başkanlarından oluşan Sosyal Etkinlikler Komisyonun düzenlediği Pikniğe Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sabri Orman, İBB Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak, AK Parti Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Adıyaman eski Milletvekili Mahmut Göksu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Abubekir Fırat, Kâhta Belediye Başkanı İ. Yusuf Turanlı, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Adıyaman Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, İnlice Belediye Başkanı Ebubekir Ümirhan, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hacı Orhan, Kahta eski Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili ve İGTOD Başkanı Mustafa Karlı, MEGA CENTER Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kılıç, Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Komisyon Başkanları, Bürokratlar, Siyasi Parti temsilcileri, Vakıf ve Dernek Başkanları, İşadamları, Sanatçılar, Dengbejler, çok sayıda ve basın mensubu katıldı.

Ahmet Hakan Karagül ve Haydar Ulaş'ın sunuculuk yaptığı pikniğin açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, bu yıl gerçekleştirilen 16. Geleneksel pikniğe binlerce vatandaşlarımızın katılmış olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu, vakıf olarak tek gayenin insanlara hizmet etmek olduğunu söyledi.

İstanbul'daki Adıyamanlıların en büyük eksikliği bürokrasi ve siyasi alanda kendilerini temsil edebilecek milletvekilinin olmaması büyük bir dezavantaj olduğunu belirten Özkartal, "Nüfus itibariyle İstanbul'da önemli derecede bir potansiyelimiz var. Ancak ne yazık ki gerek bürokraside ve gerekse siyasette çok fazla söz sahibi olamamanın sıkıntısını yaşadık. Burada yeterince söz sahibi olmak için en az bir ve ya iki milletvekilimizin olması lazım. Bu ve buna benzer sıkıntılarımızın giderilmesi için de Adıyamanlı STK'ların daha iyi organize olması lazım. Bugüne kadar kısıtlı imkanlara rağmen birçok hizmetlerin öncülüğünü yapan Adıyamanlı hemşehrilerimizin gelecekte çok daha güzel hizmetlere imza atacaklarına inanıyorum. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayarak pikniğimize teşrifte bulunan bütün katılımcılara minnet borçluyuz. Ayrıca pikniğin yerini bize tahsis ederek, her türlü konuda bizlere yardımcı olan Sultangazi Belediyesine teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü de AK Parti Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, Kâhta Belediye Başkanı İ. Yusuf Turanlı, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hacı Orhan ve Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya birer selamlama konuşması yaparak, dernekçiliğin en güzelini Adıyamanlıların yaptığını, piknik ve futbol turnuvası vesilesiyle her yıl değişik etkinlikler çerçevesinde binlerce vatandaşı bir araya getiren Adıyamanlılar Vakfına çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Futbol turnuvasına katılan 28 takım dernek başkanlarına plaket

Protokoldeki konuşmaların ardından Adıyamanlılar Vakfının bu yıl düzenlenmiş olduğu geleneksel futbol turnuvasına katılan 28 dernek başkanlarına turnuvaya katılımlarından ve katkılarından ötürü teşekkür plaketi verildi. Dernek Başkanların plaketlerini vakıf başkanı ve yöneticileri takdim etti.

Sanatçıların türküleriyle eğlendiler

Adıyamanlı Türk halk Müziği Sanatçılarından Haydar Ulaş, Ramazan Garipses, Kâhtalı İbrahim, Kâhtalı Mustafa, Ramazan Koç, İbrahim Harikases, Yaman, Azer Aktaş, İbrahim Ocak, Kâhtalı Mustafa, Mustafa Korkmaz, kadir Gör, Cemil Fırat, Kadir Bahçe, Kerem ve Kâhtalı Bilal gibi birçok sanatçıların türküleriyle coşan Adıyamanlılar, uzun süre halay çekerek oynadılar.

Çelikhanlı dengbejler coşturdu

Çelikhan Belediyesinin katkılarıyla Adıyamanlılar Vakfı pikniğine katılan Çelikhan'ın sevilen Dengbejlerden baba Haşim Tokdemir ve kızı Gülistan Tokdemir, sahneye çıkmasıyla adeta bir izdiham yaşandı. Özellikle Adıyaman yöresine ait kostümüyle dikkatleri üzerine toplayan ve gittiği her yerde vatandaşların sevgi seliyle karşılaşan Gülistan Tokdemir, söylediği Kürtçe ve Türkçe türküleriyle büyük bir alkış aldı. İlgi ve alakalarından dolayı bütün izleyicilere teşekkür eden Gülistan Tokdemir, bu aşamaya gelmesinde Adıyamanlılar vakfının ve İstanbul'daki Adıyamanlı işadamların büyük katkıları olduğunu belirterek, böylesi anlamlı bir günde Adıyamanlı hemşehrilerimizle bizleri buluşturmasına vesile olan Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora ya ve bütün vakıf yöneticilerine teşekkür etti.

Katılımcılara Adana kebabı

Adıyamanlılar Vakfı bu yıl ilk kez pikniğe kakılan başta protokol üyeleri olmak üzere vatandaşlara Adana kebabı ikramında bulunurken, vakfın düğün salonu işletmecisi Hasan Demir ise yaklaşık 1000 kişiye kendi imkanlarıyla pilav dağıtarak pikniğe katkı sağladı.

Gençlik komisyonun takdire şayan çalışması

Pikniğin düzenlenmesindeki en etkin rolü yine her zaman olduğu gibi Vakfın Gençlik Komisyonu üstlendi. Komisyon başkanı Ömer Baydur ve beraberinde komisyon üyeleri tarafından pikniğin güvenliğin sağlanmasının yanı sıra protokol yerinin hazırlanması, çadırların kurulması, araç trafiğinin sağlanması, afişlerin asılması, yemek ve içme su dağıtımının yapılması gibi önemli çalışmalar imza attılar. Piknikteki Çay dağıtım sorumluğunu ise yine her zaman olduğu gibi Tırkidin derneğinin ünlü çaycılarından Ahmet Baydur ve bazı gençler üstlendi.

Başkan Turanlı ya el dokumalı kilim hediyesi

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ve Esenler belediye başkanı M. Tevfik Göksu ile birlikte görevi süresince vakfın etkinliklerine katılarak büyük duyarlılık örneğini gösteren Kahta Belediye Başkanı İ. Yusuf Turanlı ya el dokumalı bir kilim hediye ederek duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Ayrıca Gap Gazeteciler Birliği Başkan Yardımcısı Gökhan Bayram ve kahtagurbet.net sitesinin genel yayın yönetmeni Murat Öcal ile birlikte kahtagurbet.net sitesinde okuyucular tarafından en başarılı belediyesi seçilen Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sultangazi İstanbul Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title