Haberler

Omuzdan Kopan Kol 8,5 Saat Sonra Dikildi

Şanlıurfa'nın Akçakele İlçesi'nde pamuk fabrikasında çalışan 18 yaşındaki Hatice Kaymaz'ın pamukları taşıyan banda kaptırdığı sağ kolu, omzundan koptu.

Şanlıurfa'nın Akçakele İlçesi'nde pamuk fabrikasında çalışan 18 yaşındaki Hatice Kaymaz'ın pamukları taşıyan banda kaptırdığı sağ kolu, omzundan koptu. Soğutucu kap içinde muhafaza edilen ve olaydan yaklaşık 8.5 saat sonra ambulans helikopterle Konya'ya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ulaştırılan genç kızın kopan kolu, 6 saat süren başarılı bir operasyonla yerine dikildi.

Hatice Kaymaz, 30 Ekim Pazar günü fabrikada çalıştığı sırada pamuk taşıyan bantın altında pamuk kaldığını gördü. Kaymaz, ilk olarak hava üfleyen kompresör ile pamuğu iterek çıkartmak istedi. Başarılı olamayınca da pamuğu eliyle almaya çalıştı. Hatice Kaymaz bundan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Pamuk havayla gitmeyince bantın altına elimi uzattım. Pamuğu tuttuğum anda bant parmaklarımdan itibaren elimi kaptı ve altına aldı. O sırada yanımda bulunan arkadaşım beni geriye çekti. Büyük bir acı hissettim ve bayılmışım. Daha sonra beni hastaneye kaldırmışlar."

ÇEVRE HASTANELERDE YER OLMAYINCA Konya'YA GETİRİLDİ

Hatice Kaymaz'ın, olayın ardından çevre iller ve Ankara'daki hastanelerde yer olmadığı için Konya'ya getirildiğini belirten ameliyatı gerçekleştiren Selçuklu Tıp Fakültesi Ortapedi ve Travmatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Acar da şunları söyledi:

"Olay günü Şanlıurfa'dan saat 10.00 sıralarında bizi aradılar. Pamuk makinesine kolunu kaptırarak omzundan itibaren kopan bir hastanın olduğunu söylediler. Hastayı kabul ettik. Ambulans uçaklar Van'daki depremzedelere kullanıldığı için uçak kaldırılamadı. Yaralı ve kopan kolu Şanlıurfa'dan kara ambulansıyla Diyarbakır'a, oradan Adana'ya buradan da ambulans helikopterle Konya'ya getirildi."

AMELİYAT 6 SAAT SÜRDÜ

Dokuların kopmasılyla sonuçlanan olaylarda sürenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Acar şöyle devam etti:

"Kopan dokuların en fazla 10- 12 saat içinde yeniden yerine dikilme şansı var. Hasta bize geldiğinde olaydan yaklaşık 8.5 saat geçmişti. Hemen ameliyata aldık. Çünkü son anlara yaklaşılmıştı. Hastanın yaşının genç olması nedeniyle şans vermek istedik. Kopan doku özel bir muhafaza kabında ve 4 derece sıcaklıkta getirildi. Yanı istenilen sıcaklık korunmuştu. Yaklaşık 6 saat süren başarılı ameliyatta tüm kas ve sinirleri ile damarlarını diktik. Bundan sonrasında fizik tedavi uygulanacak. Cildinin yaralı olan bölümlerinin kapanması için de bir kaç ameliyat daha olacak."

MKY(İA/COŞ) - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title