Haberler

Omurilik Felçlilerine 6 Adet Tekerlekli Sandalye Desteği

Giresun'un Görele İlçesinde faaliyetini sürdüren Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, Görele Şubesi 6 adet manüel tekerlekli sandalye dağıttı.

Giresun'un Görele İlçesinde faaliyetini sürdüren Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, Görele Şubesi 6 adet manüel tekerlekli sandalye dağıttı.

Düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, İlçe Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Dernek Başkanı Asiye Divli, engelliler ve engelli yakınları katıldı. Dernek bahçesinde dağıtılan sandalyelerden 4 adedi Görele ilçesine, 1 adedi Tirebolu ilçesine verilirken, 1 adedi de Eynesil ilçesindeki engelli vatandaşlara dağıtıldı.

10 ay önce göreve geldiğini belirten Dernek Başkanı Asiye Divli, "Göreve geldiğimiz 10 aylık süreç içersinde 28 adet akülü, 15 adet manüel tekerlekli sandalye ile 2 adet hasta karyolası, 103 adet bez yardımıyla 72 engellimize kumanya yardımında bulunduk. Ayrıca Mavi Kapak Kampanyamız da devam ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Bu kapaklar sayesinde, başka engelli vatandaşlarımıza Tekerlekli, Akülü Sandalye alabileceğiz. Sandalyeye ihtiyacı olan vatandaşlarımızın dernek temsilciliğimize müracaatlarını bekliyoruz" dedi.

Engellilere her zaman imkanlar ölçüsünde yardımcı olduklarını ve her zaman onlarla birlikte olmaya gayret ettiklerini belirten İlçe Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu,"Birçok tekerlekli sandalye dağıtımına vesile olan başta ilçe kaymakamımız sayın Ünal Kılıçarslan, olmak üzere yardımsever halkımıza, omurilik felçlileri şube başkanı Asiye Divli ve yönetim kuruluna teşekkür ederek sözlerime başlıyorum. belediye olarak engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında her zaman yanlarında yer alıyoruz.şuanda yapımı devam eden sahil düzenleme projesi içinde engellilerin kullanabileceği koltukların dizayn edilebileceği noktasında bir çalışmamız söz konusu.derneğimize yaklaşık 300 üyenin olduğunu biliyoruz. "Engelsiz bir Görele" için çalışıyoruz" diye konuştu.

Samsun Artvin arasında çok önemli bir görevi yerine getiren Omurilik Felçlileri derneğinin en aktif sivil toplum örgütü olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan ise "Her ne kadar derneğimizin adı Görele Omurilik Felçlileri Derneği olsa da Samsun-Hopa hattındaki bütün engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözme noktasında kurulmuş derneğimiz ve gördüğüm kadarıyla da ilçemizin en aktif sivil toplum örgütü.Bu gün burada 6 engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye desteğinde bulunan herkese teşekkür ediyorum. Ülkemiz için en can alıcı insanlık sorunlarının başında engelli vatandaşlarımızın durumu gelmektedir.Umuyorum ki verilen bu 6 tane tekerlekli sandalye vasıtasıyla engelli vatandaşlarımızın kısmen de olsa sorunları çözülmüş olur. Kaymakamlık olarak biz her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız" şeklinde konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title