Haberler

Omü Tıp Fakültesinde Mezuniyet Sevinci

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesinde 2015-2016 akademik yılında 182 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'nda düzenlenen törende, öğrenciler adına 38. dönem birincisi Dr. Hilal Özdemir, teşekkür konuşması yaptı.

Ardından öğrencilere hitaben konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin ise doktorluk mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

OMÜ'de düzenlenen mezuniyet törenlerinden sadece tıp fakültesinin düzenlediği mezuniyet törenine katıldığını belirten Şahin, "Sanırım bunun sizlere ne kadar değer verdiğimizin bir işareti olması gerekiyor. Her aile kendi çocuğunun doktor olmasını istiyor. Bunun bir sürü nedeni var. Bunu samimi bir şekilde söylüyorum. Çok kutsal ve çok önemli bir göreve başlıyorsunuz. Allah bahtınızı açık etsin." dedi.

Gerek özel hastanelerin, gerekse kamu hastanelerinin çekirdeğini doktorların oluşturduğu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Kamu hastanelerinde çalışan doktorun davranışı ile özel hastanelerde çalışan doktorun davranışının farklılığını hepimiz görüyoruz ve görüyorsunuz. Onun için biraz da iç dünyamızda bir muhasebe yapmamız gerekir diyorum. Gerçekten mezun olduğunuz fakülte, sadece Samsun ve civarında değil Türkiye'de birkaç fakülteden sonra ısrarla aranan ve talep edilen mezunların okuduğu bir fakülteden mezun oluyorsunuz. Sanırım bunun gururunu yaşıyorsunuz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi bir değerdir. Yine Tıp Fakültesi Ondokuz Mayıs Üniversitesi içerisinde ayrı bir değerdir. Onun için sizleri ve bizlerin bu fakülteyi daha yukarıya çekmek ve daha yukarılara yüceltme noktasında ciddi çaba içerisinde olmamız gerekiyor. "

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise doktorların görevinin toplumun ve bireyin sağlığını korumak olduğunu dile getirerek, "Ortaya çıkan hastalıklara ve bozukluklara müdahale ederek o hastalıkları ortadan kaldırmaktır. Tabi ki, bu hizmet sağlık işidir. Ama sadece hekimin, hemşirenin işi değildir. Laborantıyla, doktoruyla, hemşiresiyle, radyoloji, anestezi teknisyenleriyle, hasta bakıcısıyla, eczacısıyla tamamen bir ekip işidir. Dolayısıyla bu ekibin bir bireyi olarak, doktoru olarak birbirimizi sevmeli ve birbirimize saygı duymalıyız. Çünkü aynı işi birlikte yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Vali Şahin, Rektör Akan, öğrencilere diplomalarını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İbrahim Şahin Yaşar Doğu Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title