Haberler

Omü Rektörü Akan, Iusarc Iv. Genel Kuruluna Katıldı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi (IUSRC) IV. genel kurul toplantısına katıldı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi (IUSRC) IV. genel kurul toplantısına katıldı.

IUSRC IV. genel kurul toplantısı KKTC'de gerçekleştirildi. KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen toplantıya, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv, TC Yardım Heyeti Eğitim Müşaviri Mehmet Avcı, IUSARC 2014-2017 Dönem Başkanı Prof. Dr. Günhan Erdem, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ile IUSRC OMÜ temsilcisi Prof. Dr. Hasan Gümüş, KKTC ve 12 farklı ülkeden toplam 18 üniversite Rektörleri ve/veya IUSRC üniversite temsilcileri katıldı.

Toplantıda, 35 üyesi bulunan konseye 5 yeni üniversitenin üyeliği onaylandı. 2015 yılında yapılması planlanan etkinlikler ve 2016 yılında icra edilecek "1'inci Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları"na katılacak üniversiteler belirlendi. Toplantıda ayrıca, konseyin bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında genel kurul üyeleri bilgilendirildi.

Genel kurulda konseye üyelik için başvuran üniversiteler; Türkiye'den Gümüşhane Üniversitesi, Polonya'dan University of Bussiness in Vroglaw ve Warsaw School of Tourism Hospitality and Management, KKTC'den Lefkoşa İngiliz Üniversitesi ile Kıbrıs Amerikan Üniversitesi; Nepal Center for Disaster Management ile bireysel üyelikler onaylandı. Bunu etkinlik değerlendirme çalışması tanıtımı (IUSARC Games 2016) ve Sivil Savunma Afet ve Acil Durumlara Milli Hazırlık Tatbikatı 2015 tanıtımı izledi.

Konsey genel kurul kararları OMÜ adına Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan tarafından imzalandı. Prof. Dr. Hüseyin Akan konsey genel kurulunda yaptığı konuşmada, Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak etkinliğe katılmaktan ve Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi kurucu üyesi olmaktan memnun olduklarını, bunun bir insani görev olduğunu, 12 farklı ülkeden üniversitelerin üst düzey yönetici ve akademik elemanlarla tanışma fırsatı bulduklarını, üniversitelerin insanlığa hizmet için bu tür dayanışma ve işbirliğine girmesinin yeni açılımlar sağlayacağını belirtti. Başta KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve Arama Kurtarma Bölge Müdürlüklerine ve Kıbrıs'taki üniversitelere gösterdikleri yakın ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Hüseyin Akan, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Programının açılması için gerekenin yapılacağını ifade etti ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanına ve IUSRC Konsey Başkanına birer hediye takdim etti.

Gerçekleştirilen konsey toplantısı, IUSRC Games 2016 tanıtım semineri, genel kurul kararlarının imza töreni, Girne Bölge Müdürlüğü'nde, Güzelyurt Bölge Müdürlüğü'nde Lefkoşada, Gazimağosa'da ve iskelede farklı senaryolu tatbikatlar izlendi ve değerlendirildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hüseyin Akan Kıbrıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title