Haberler

Omü Öğrenci Konseyi Yeni Başkanını Seçti

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyi Genel Kurulu’nda Muhsin Oğul başkan seçildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyi Genel Kurulu'nda Muhsin Oğul başkan seçildi.

OMÜ Öğrenci Konseyi Genel Kurulu toplandı. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Genel Kurulda yeni Öğrenci Konseyi başkanı ve yönetimi seçimi yapıldı. İki senede bir yapılan konsey başkanlığı için iki aday yarıştı. Fen Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Muhsin Oğul ile Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Samet Korkmaz arasında geçen yarışta, Muhsin Oğul 19 oyla seçimi kazanan taraf oldu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri tarafından seçilen 35 Fakülte, Enstitü ve Meslek Yüksekokul temsilcisi genel kurulda, yeni başkan ve yönetim için oy kullandı. Fen Bilimleri Enstitüsü öğrencisi Muhsin Oğul ve listesi 19 oy alarak seçimin galibi oldu. Samet Korkmaz ise 15 oyda kaldı. Bir oy da geçersiz sayıldı.

Seçimin tamamlanmasının ardından eski Konsey Başkanı Ali Sarıalioğlu'na, hizmetlerinden ötürü üniversite adına hediye takdim etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, bir değerlendirme konuşması yaparak şöyle dedi: "Kazanan arkadaşımız, öğrencilerin sesi, kulağı, gözü olacak ama her öğrencimizin rahatlıkla ulaşabileceği bir yönetim olduğumuzu düşünüyorum. Rektör Yardımcısı olarak Rektörüm adına herhangi bir sıkıntınız olduğunda doğrudan doğruya bize ulaşabileceğiniz konusunda emin olabilirsiniz. Sıkıntılarınıza çözüm bulmak için elimizden geleni yapacağız. Onun için bu seçimi lütfen kazandık, kaybettik olarak değerlendirmeyin, demokratik olarak hakkımızı kullandık, birlikte çıkıyoruz diye söylüyorum. Kazanan da kaybeden de istediği zaman bize gelebilirler, kapımız herkese açık."

Son olarak eski Konsey Başkanı Ali Sarıalioğlu seçimi kazanan yeni başkana görevi devrederek çiçek takdim etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title