Haberler

Omü'den Önemli İşbirliği

Güncelleme:

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu ve Türk Telekom arasında, "Türk Telekom Akademi-Üniversite İşbirliği Telekomünikasyon Sertifika Programı" işbirliği protokolü imzalandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu ve Türk Telekom arasında, "Türk Telekom Akademi-Üniversite İşbirliği Telekomünikasyon Sertifika Programı" işbirliği protokolü imzalandı.

Aynı zamanda program kapsamında OMÜ Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu bünyesinde "Telekomünikasyon Teknolojileri Uygulamalı Laboratuvarı"nın açılışı da yapıldı.

OMÜ Yeşilyurt Meslek Yüksekokulunda düzenlenen imza törenine; OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Yeşilyurt Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Kemal Yıldızlı, Türk Telekom Kuzey-I Bölge Müdürlüğü Teknik Operasyonlar Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet İnal, Türk Telekom Akademi Teknik Fonksiyonlar Gelişim Grup Müdürü Doğan Özmen, akademisyenler ve öğrenciler ve sektör çalışanları katıldı.

Tören öncesi yapılan konuşmalarda Yeşilyurt Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Yıldızlı, "Bugün burada en modern ve en teknolojik olan Telekomünikasyon Teknolojileri Uygulamalı Laboratuvarımızı açacağız. Açılacak bu laboratuvar özellikle Telekomünikasyon ve Elektronik bölümü öğrencilerimizin hizmetine sunulacak. Bu laboratuvarda fiber kabloların onarımlarını ve ölçümlerini yapabilecek donanıma sahip teknik elemanlar yetiştirmeyi düşünüyoruz" dedi.

"Başka ülkelerin bize gösterdikleri tavırları değiştirecek olan sizlersiniz"

Mehmet İnal ve Doğan Özmen'in ardından konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran da, "Özellikle bunu gençlere söylemek istiyorum. Başka ülkelerin bize gösterdikleri tavırları değiştirecek olan sizlersiniz. Bunun için işinizi doğru yapmalısınız. Dolayısıyla da işinizi iyi öğrenecek ve güçlü olacaksınız. Burada sizin eğitiminize Türk Telekom'un katkı yapması gerçekten çok değerli. Çünkü yarın mezun olduğunuz zaman okuldaki öğrendiklerinizin sektördekinden çok farklı olması sunacağınız hizmetin kalitesini bozacaktır. Ama siz bu destekler sayesinde sektörün ihtiyaç duyduğu tüm bilgilere sahip ve donanımlı bir şekilde sahaya çıkacaksınız. Telekom'a eğitime yaptıkları destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu projeyle Telekomünikasyon kurulum elemanı yetiştirmeyi hedefliyoruz. Eğitimin içeriğini kendileri belirleyecekler. Dolayısıyla sektörün ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip elemanlar yetiştirecekler. Umarım bu proje bu anlamda amacına ulaşır ve ülkemize ve milletimize faydalı işler yapma şansı oluşturur" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Mehmet İnal ve Yeşilyurt Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Kemal Yıldızlı "Türk Telekom Akademi-Üniversite İşbirliği Telekomünikasyon Sertifika Programı" işbirliği protokolünü imzaladı.

Laboratuvar açıldı

Protokolün imzalanmasının ardından Telekomünikasyon Teknolojileri Uygulamalı Laboratuvarı'nın açılışı yapıldı. Açılış töreninde kurdeleyi Prof. Dr. Mehmet Kuran, Mehmet İnal ve Doç. Dr. Kemal Yıldızlı beraber kesti. Mehmet İnal, laboratuvar ortamında yapılan çalışmaları bire bir örneklerle tanıttı.

Açılış töreni Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran'ın Mehmet İnal'a plaket vermesiyle son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türk Telekom Mehmet İnal Yeşilyurt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title