Haberler

Omü'de Kariyer Günü

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mezunlar Koordinatörlüğü ile Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle, “Kariyer Günü” düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mezunlar Koordinatörlüğü ile Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle, "Kariyer Günü" düzenlendi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2.'si düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan yaptı. Etkinliğin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıçaslan, 1946 yılında kurulmuş olan İş-Kur' un tarihçesi hakkında bilgi verdi.

"HER GÜN KENDİNİZİ VE BİLGİLERİNİZİ GÜNCELLEYİN"

Kariyer planlamasının erkenden yapılması gerektiğini söyleyen Kılıçaslan, "Yapılan istatistiklere göre mezun olan insanların ancak yüzde 30'u kendi mesleklerini yapabilmektedirler. Bu yüzden daha öğrencilik günleriniz bitmeden sizi yarınlara taşıyacak hedeflerinizi belirleyin. Her gün kendinizi ve bilginizi güncellemeye önem verin ki; hedefe ulaşacak planlamayı şimdiden yapabilesiniz" dedi.

"Gençlerimizin önünde yeni bir sayfa açmak ve yarına daha umutla bakmak adına bu etkinliğin çok verimli olacağını ümit ediyorum" diyen Prof. Dr. Sevilhan Mennan, öğrencilere etkinlikten azami ölçüde yararlanmalarını tavsiye etti.

"BİZİM ÜLKEMİZİN GENÇLERİNİN HEDEFİ YOK"

Prof. Dr. Sevilhan Mennan'ın ardından, Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan "Başarı ve Mutluluk için Hayata Gülümse" başlıklı bir konuşma yaptı.

"Bizim ülkemizin gençlerinin maalesef hedefleri yok" diyerek hedef koyma eksikliğinin hayatta başarı ve mutluluğu yakalamanın önündeki en önemli engellerden biri olduğunu vurgulayan Aslanhan, "Sizin gidecek bir yolunuz ve varmak istediğiniz bir hayaliniz varsa, başarıya ve mutluluğa doğru ön önemli adımı atmışsınız demektir" şeklinde konuştu.

"DEĞERLERİNİZİ VE DEĞERİNİZİ KAYBETMEYİN"

Başarıya ve mutluluğa giden yolda insanın değerlerini kaybetmemesi gerektiğinin de altını çizen Aslanhan, "İnsan sevgiyi, merhameti, ahde vefayı, dostluğu, ahlakı ve onurunu, kaybettiği an kendi değerini de kaybetmiştir. Bu zorlu yolda lütfen değerinizi ve değerlerinizi kaybetmeyin" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte ayrıca; İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanlığından Dr. Pınar Cağlar Kuşçu, Satış ve Pazarlama Direktörü Burçin Sözütok, Eğitim ve Gelişim Yönetimi Danışmanı Şehmuz Şahbaz, İnsan Kaynakları Uzmanı Yasemin İzmirli ile Kariyer, Performans ve Yetenek Müdürü Selim Çakır da kariyer planlaması hakkında birer konuşma yaptılar.

Etkinlik, konuşmaların ardından gerçekleşen plaket töreni ile sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sevilhan Mennan Sıtkı Aslanhan Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title