Haberler

Ömü'de Bazı Akademisyenlerin İhraç Edilmesi

Samsun'da bazı sivil toplum örgütleri, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) 6 öğretim üyesinin ihraç edilmesine tepki gösterdi.

Samsun'da bazı sivil toplum örgütleri, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) 6 öğretim üyesinin ihraç edilmesine tepki gösterdi.

CHP Samsun İl Teşkilatı ile bazı sendikaların üyeleri, OMÜ Kurupelit yerleşkesindeki Rektörlük binası önünde toplanarak, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 6 akademisyenin ihraç edilmesini protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan ve ihraç edilen öğretim üyelerinden Prof. Dr. Taner Özbenli, ocak ayında kamuoyuna ilan edilen "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisinin imzacılarından olduklarını söyledi.

O tarihten bu yana çok şey yaşadıklarını belirten Özbenli, "Üniversitemiz hakkımızda soruşturma başlattı ve kamu görevinden çıkarılmamız talebiyle dosyalarımızı YÖK'e iletti. Hukuken haklı olduğumuz için YÖK bize ceza veremiyordu. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra OHAL kapsamında hiçbir somut kanıt, hukuki gerekçe gösteremeden KHK ile bizi bir kalemde silmeye çalıştılar." dedi.

Yıllarca üniversiteye emek verdiklerini, bilim ve emeğin, demokrasi ve barışın dışına çıkmadıklarını anlatan Özbenli, "Hiçbir güç bizi doğru bildiğimizi söylemekten vazgeçiremez. Bilim, farklı fikirlere gerek duyar. ODTÜ ve Boğaziçi gibi ülkemizin bilimsel alanda başarılı üniversiteleri söz konusu bildiriden dolayı herhangi bir işlem yapmamış, soruşturma açmamıştır. Biz üniversite yönetimine sesleniyoruz. Daima demokrasinin, barışın, insanlığın yanında duracağız. Bu haksızlık bir an önce düzeltilmeli, bu karar geri çekilmelidir." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kurupelit Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title