Haberler

Ömrünü Tamamlamış Araçları Ayrıştırma Tesisi Açılışı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Bu tesisleri geliştirin.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kırıkkale'de açılışını yaptığı Ömrünü Tamamlamış Araçları Ayrıştırma Tesisi'ne ilişkin, "Bu tesisleri geliştirin. Yakında yerli otomobil geliyor. Yerli otomobil gelince hurdaya ayrılacak çok araç çıkacak" dedi.

Işık, açılış töreninde yaptığı konuşmada, hurdaların iyi şekilde değerlendirilmesinin ekonomi ve cari açığın azaltılması açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Hurdaların çevre kirliliği oluşturduğunu ve çevreye zarar verdiğini ifade eden Işık, "Bu zararın sıfırlanması, en önemli önceliklerimizden. Bu tesisle sadece hurdayı ayrıştırmayıp, çevreyi de temiz tutmuş oluyoruz. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak açısından bu tesis son derece önemli" diye konuştu.

Kaynakların verimli şekilde kullanılması ve israfın önlenmesinin önem taşıdığını vurgulayan Işık, "Bu açıdan bakıldığında da bu tesisin ne kadar önemli olduğu görülüyor. Bu tesisleri geliştirin. Yakında yerli otomobil geliyor. Yerli otomobil gelince hurdaya ayrılacak çok araç çıkacak" dedi. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Ekonomi

Fikri Işık Kırıkkale Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title