Haberler

    Ömer Koç, Koç Üniversitesi Mezuniyetinde Konuştu: Umarım Memlekete Faydalı İnsanlar Olurlar

    WKoç Üniversitesi'nden mezun olan 1030 öğrenci için tören düzenlendi.

    W Koç Üniversitesi'nden mezun olan 1030 öğrenci için tören düzenlendi. Tören öncesi yapılan basın toplantısında Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, üniversitenin 50 Yaşından Genç Üniversiteler sıralamasında dünyada 36'ncı sırada yer aldığını hatırlatarak, "23 yıl gibi kısa bir sürede bu kadar çok yol katetmiş olmak hakikaten takdire şayandır, diye düşünüyorum" dedi. Koç, bir basın mensubunun TÜSİAD'ın şirketlere kayyum ataması açıklamasıyla ilgili sorusuna ise "Konumuz mezuniyet, başka bir soru alalım" diyerek tepki gösterdi. Yaptığı konuşmada yeni mezunları tebrik eden Koç, "Umarım memlekete faydalı insanlar olurlar" diyerek, şunları söyledi:

    "Üniversite birincimiz Oğuzhan'ı tebrik etmek istiyorum. Kendisi medarıiftiharımızdır. Bu arada Umran Bey'e teşekkür etmek istiyorum. Çünkü kendisi üniversiteye yeni bir soluk getirdi. 50 Yaşından Genç Üniversiteler sıralamasında Koç Üniversitesi Türkiye'de birinci, dünyada 36'ncı oldu. Bence bu çok büyük bir başarıdır. 23 yıl gibi kısa bir sürede bu kadar çok yol katetmiş olmak hakikaten takdire şayandır diye düşünüyorum. Hem Koç Lisesi'nde hem üniversitemizde çağdaş, donanımlı, demokrasiye inanmış, kendine güvenen, eleştirel düşünen, sorgulayan, araştıran öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Koç Üniversitesi'nden bu sene mezun olanları da tebrik etmek istiyorum. Umarım memlekete faydalı insanlar olurlar. Bu üniversite rahmetli Vehbi Koç'un hayaliydi, ilk dersi kendisi vermişti. İlk aileye bu fikri getiren de kendisi olmuştu. Eminim ruhu şad oluyordur. "

    DOKTORA ÖĞRENCİSİ BULAMIYORUZ

    Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, üniversite birincisi Oğuzhan Çelebi'yi tebrik ederek şöyle konuştu:

    "Bugün 1030 üniversite öğrencisini mezun ediyoruz. Bunların yaklaşık 800 küsürü lisans öğrencisi diğerleri yüksek lisans ve doktora öğrencisi. Üniversitemiz bu sene de araştırma geliştirme ve bilimde öncelik konularında olağanüstü başarılara imza attı. İki yeni araştırma merkezimizi harekete geçirdik. Biri Arçelik ile birlikte kurduğumuz endüstriyel tasarım merkezi, diğeri de Eski Çağ ve Bizans Araştırmaları Merkezi. Doktora öğrenci alımı konusunda hızla ilerliyoruz. ARGE projelerimiz öylesine gelişiyor ki, Türkiye'de istediğimiz kadar doktora öğrencisi bulamıyoruz. Dolayısıyla her yıl öğrencilerimizin yarısını yurtdışından alıyoruz. Bir zamanlar bizim öğrencilerimizin yurtdışına doktora yapmaya gittiği gibi başka ülkelerin öğrencileri doktora yapmak için bize geliyorlar. Hem ülkemizin bilimsel gelişimi hem üniversitemizin geldiği noktanın bence çok güzel bir simgesi. Oğuzhan üniversitemizin birincisi. Birinci olmak çok zor bir üniversitede. Kendisini tebrik ediyoruz. Son derece gurur duyuyoruz.

    Bursluluk oranlarımız son 5-6 senedir aynı seviyede gidiyor. Şu anda öğrencilerimizin yüzde 73'ü burslu. Bunun bazıları tam, bazıları yarım burslu. Tam burslu eşdeğerimiz yüzde 41. Vehbi Koç Vakfı bize her yıl bütçemizin yüzde 30'u olan, ki 30 milyon dolar gibi olağanüstü bir rakam, veriyor. Hastanemiz yeni devreye girdi. 300 küsür milyon dolarlık bir yatırım. Uzun vadede de yeni araştırma gelişme binalarına, yaklaşık 50 milyon dolarlık bir yatırım yapmanın içindeyiz. ARGE desteklerini dışarıdan alıyoruz. Mesela Avrupa'dan, TÜBİTAK'tan. Avrupa'dan en çok destek alan üniversite olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. TÜBİTAK'tan en çok destek alan herhalde ilk üç üniversite arasındayız."

    KOÇ AİLESİNE TEŞEKKÜR EDERİM

    Ekonomi bölümünden mezun olan, üniversite birincisi Oğuzhan Çelebi, Koç ailesine ve hocalarına teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi:

    "Ekonomi bölümünden mezun oldum. Bu okulun bana kattığı çok şey var. Bunlardan biri okulumuzun bize sağladığı serbestlik ve disiplinler arası eğitim anlayışı. Koç Üniversitesi'ne geldiğimde farklı bir alanda çalışmak istiyordum. Fakat daha sonra ekonomi alanına geçme şansı buldum. Okulumuzun bize sağladığı serbestlik sayesinde lisans öğrencisiyken yüksek lisans dersi alma şansı yakaladım. Hocalarımız çok destek oldular. Bu sebeple önce hocalarıma sonra da bu üniversiteyi ülkeye armağan eden Koç ailesine teşekkür ediyorum. Bundan sonra Koç Üniversitesi'nden çok memnun ve mutlu olduğum için eğitim hayatıma Koç Üniversitesi'nde ekonomi alanında yüksek lisans yaparak devam edeceğim. Önümüzdeki senelerde aranızdan ayrılmıyorum."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Koç Üniversitesi Koç Holding Türkiye Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title