Haberler

Ömer Koç: Çağdaş, Donanımlı, Demokrasiye İnanan Öğrenciler Yetiştirmek İstiyoruz

Haber-Kamera: Yüksel KOÇ / İstanbul DHAKoç Üniversitesi, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi üzerine Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Koç Üniversitesi Rektörü Ümran İnan ve Koç Üniversitesi'ni bu yıl birincilikle bitiren Oğuzhan Çelebi'nin katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

Haber-Kamera: Yüksel KOÇ / İstanbul DHA

Koç Üniversitesi, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi üzerine Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Koç Üniversitesi Rektörü Ümran İnan ve Koç Üniversitesi'ni bu yıl birincilikle bitiren Oğuzhan Çelebi'nin katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

Koç Üniversitesi'nin Rumeli Hisarı Kampüsü'nde yapılan basın açıklaması sırasında ilk sözü üniversitenin Rektörü Ümran İnan aldı. Rektör İnan, Ar-Ge ve bilimde öncelik konularında olağanüstü başarılara imza attıklarını söyledi. İki tane de yeni araştırma merkezi açtıklarını belirten Rektör İnan şöyle konuştu:

"TÜRKİYE'DE ARTIK İSTEDİĞİMİZ KADAR DOKTORA ÖĞRENCİSİ BULAMIYORUZ"

"Doktora öğrencileri alım konusunda hızla ilerliyoruz. Ar-Ge projelerimizi öylesine gelişiyor ki; Türkiye'de artık istediğimiz kadar doktora öğrencisi bulamıyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimizin yarısını artık yurt dışından alıyoruz. Bunlar, bir zamanlar bizim öğrencilerimizin yurt dışına doktora yapmaya gittiği gibi artık şimdilerde başka ülkelerin öğrencileri doktora yapmak için bize geliyorlar. Dolayısıyla hem ülkemizin bilimsel gelişimi hem de üniversitemizin geldiği noktanın bence çok güzel bir simgesi."

Rektör İnan, toplantıya katılan Koç Üniversitesi'ni bu yıl birincilikle bitiren ekonomi bölümü öğrencisi Oğuzhan Çelebi'yi basın mensuplarına, "Böyle bir üniversitede birinci olmak çok zor. Kendisini tebrik ediyorum. Ucu ucuna, dün belli olduğu birinci olduğu. Kendisi bizim medarı iftiharımız" sözleri ile tanıttı.

OKULUN BİRİNCİSİ OĞUZHAN ÇELEBİ

Okul birincisi Oğuzhan Çelebi, Koç Üniversitesi'nde okumanın kendisine çok şey kattığını belirterek, "Bunlardan en önemlisi, okulumuzun bize sağladığı serbestlik ve disiplinler arası eğitim anlayışı. Ben Koç Üniversitesi'ne girdiğimde farklı bir alanda çalışmak istiyordum. Daha sonra ekonomi alanına geçme şansı buldum ve okulumuzun bize tanıdığı serbestlik sayesinde henüz lisans öğrencisi iken bir çok yüksek lisans dersi alma fırsatı yakaladım. Bu konuda hocalarım bana çok büyük destek oldular. Çünkü bizim üniversitemizde hocalarımız yüksek miktarda ilgi ve alaka gösteriyorlar. Bu sebeple başta Ümran hocam olmak üzere önce hocalarıma, sonra da bu üniversiteyi Türkiye'ye armağan eden Koç Ailesi'ne teşekkür ediyorum. Koç Üniversitesi'nden çok memnun ve mutlu olduğum için eğitim hayatıma Koç Üniversitesi'nde ekonomi alanında yüksek lisans yaparak devam edeceğim. Önümüzdeki senelerde aranızdan ayrılmıyorum, hepinize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"50 YAŞIN ALTINDA ÜNİVERSİTE SIRALAMASINDA TÜRKİYE'DE 1. DÜNYADA 36."

Okulun birincisi Oğuzhan Çelebi'yi tebrik ederek sözlerine başlayan Ömer Koç ise, "Kendisi bizim medarı iftiharımızdır. Bu arada ben Ümran Bey'e de teşekkür etmek istiyorum. Çünkü kendisi geldiği günden beri üniversiteye yeni bir soluk getirdi. ve de 50 yaşından genç üniversite sıralamasında Koç Üniversitesi Türkiye'de birinci dünyada 36. oldu. Bence bu çok büyük bir başarıdır. 23 yıl gibi kısa bir sürede bu kadar yol kat etmiş olmak hakikaten takdire şayandır diye düşünüyorum" dedi.

"Biz hem lisemizde hem de üniversitemizde çağdaş, donanımlı, demokrasiye inanmış, kendine güvenen, eleştirel düşünebilen, arayan, sorgulayan, araştıran öğrenciler yetiştirmek istiyoruz" diyen Ömer Koç sözlerine şöyle devam etti:

"Koç Üniversitesi'nden bu sene mezun olanları da huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum. Umarım memlekete faydalı insanlar olurlar. Rahmetli Vehbi Koç'un hayaliydi üniversite. İlk dersi kendisi vermişti. Aileye bu fikri ilk getiren de kendisi olmuştu. Eminim ruhu şad oluyordur."

"İNSAN EN GÜZEL ŞEYLERİ SERBESTKEN ÜRETİYOR"

Daha sonra tekrar söz alan Rektör Ümran İnan şunları söyledi:

"Üniversitemizde o kadar mükemmel bir öğretim üyesi kadrosu, o kadar mükemmel bir öğrenci kadrosu var ki; biz zaten idare olarak diyoruz ki, yapacağımız en iyi şey bunların yolundan çekilmek. Biliyoruz ki insan en güzel şeyleri en serbestken üretiyor. Dolayısıyla biz bu ortamı yarattıktan sonra zaten güzel şeyler oluyor. İşte Oğuzhan başka bir bölüme girmiş, işte biz onun başka bir bölüme geçmesini mümkün ve serbest kıldığımız için gelmiş ekonomiden okul birincisi olarak mezun olmuş. Ne kadar güzel. Bir çok öğrencimiz çift ana dal yapıyorlar. Çünkü bunu da çok kolaylaştırdık, serbestleştirdik. Biz öğrencilerimizden bize gelen önerilere, biz bunu daha önceden yapmadık, olmaz diye bakmıyoruz. Aa, bu önemli bir fırsat olabilir, çünkü öğrencinin bize getireceği katma değer belki de bizim düşüncelerimizden daha önemlidir diye bakıyoruz. Biz öğrencilerimize diyoruz ki lütfen önerilerinizi, tenkitlerinizi, yorumlarınızı, takdirlerinizi bizim dikkatimize getirin. Biz de bunlarla ilerleyelim. ve Vehbi Koç'un, Koç Ailesi'nin olağanüstü fedakarlıklarla kurduğu bu üniversiteyi gelmesi gereken en iyi yere getirelim diyoruz öğrencilerimize."

Rektör İnan, bir gazetecinin, "Ortaöğretim ve liselerden beklediğiniz kalitede öğrenci bulabiliyor musunuz?" şeklindeki sorusu üzerine ise şunları söyledi:

"BİZE GELEN ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 95'İ İLK 50 BİNDEN GELİYOR"

"Bize gelen öğrencilerin yüzde 95'i ilk 50 binden geliyor. Üniversite imtihanına 2 milyon kişi giriyorsa ilk 50 bininciler arasından alıyoruz biz. Dolayısıyla buralardaki eğitim kalitesindeki oynamaları ve değişmeleri biz burada hissetmiyor olabiliriz. Bizim öğrencilerimiz gerçekten çok olağanüstü iyi. Çünkü Türkiye'nin lise mezunlarının en üst yüzde 1'i, yüzde 2'si filan gibi bir kadroyu alıyoruz biz. Dolayısıyla biz orada bir şey henüz görmüş değiliz. Öğrenci kalitemiz çok iyi. İşte Oğuzhan gibi çok kaliteli kadroyla ilerliyoruz şu anda. Ama başka üniversiteler bunu hissediyor olabilirler, onu bilmiyorum."

"ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 41'İ TAM BURSLU"

Rektör İnan, bir gazetecinin bursluluk oranındaki yüksek oran ve yeni yatırımlarla ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı:

"Bursluluk oranlarımız son 5-6 yıldır aynı seviyede gidiyor. Gözleminizde haklısınız, gerçekten çok üst düzeydeyiz. Şu anda yüzde 73'ü falan öğrencilerimiz burslu. Bunun bazıları yarım burslu, bazıları tam burslu olduğu için, tam burs eşdeğerine çevirip zikretmek daha doğru oluyor; tam burs eşdeğerimiz bizim yüzde 41. Diğer yüzde 60 ücret ödüyor ama o ücret bu kampüste, bu kadroyla verdiğimiz eğitimin üçte ikisini bile karşılamadığı için onlar da sübvanse olmuş olarak okuyorlar. Vehbi Koç Vakfı her yıl bütçemizin yüzde 30'u olan 30 milyon doları bize yatırım olarak zaten veriyor. Topkapı Bayrampaşa'daki hastanemiz 300 küsur milyon dolarlık bir yatırım. Bu kampüse kuruluşundan beri yapılan yatırım yarım milyar dolardan daha fazla bir yatırım. ve yeni yaptırmakta olduğumuz araştırma geliştirme binalarımız. Bunlara da yaklaşık 50 milyon dolarlık bir yatırım yapmaktayız."

"GİDEREK DE DOLULUK ORANIMIZ ARTIYOR"

"Tıp Fakültesi öğretim üyelerini 300-400 kişilik listelerden alıyoruz. Hakikaten yurt dışından çok ilgi var. Yani Türkiye'ye başka türlü dönmeyi düşünmeyen bir çok arkadaşımızın bu ortamda böyle bir mükemmelliğe gelmek için başvurduklarını görmek bizi çok memnun ediyor gerçekten. Hastanemiz tamamlandığında yaklaşık 350 yataklı, son derece kapsamlı ve eğitim fonksiyonumuzu, araştırma fonksiyonumuzu destekleyen nitelikte bir hastane olarak tezahür edecek. İki yıldır hizmet veriyor zaten. Giderek de doluluk oranımız artıyor. Bu tıp fakültesi araştırmalarımız için son derece önemli."

OĞUZHAN ÇELEBİ: BİR GÜN KOÇ ÜNİVERSİTESİ'NE AKADEMİSYEN OLARAK DÖNMEK BENİ MUTLU EDER

Bir gazetecinin bundan sonraki hedefini sorduğu okul birincisi Oğuzhan Çelebi şöyle konuştu:

"Hedefim akademisyen olmak. Koç Üniversitesi'nde ekonomi alanında master yapıp daha sonra da eğitimime doktora yaparak devam etmek istiyorum. İş hayatında değil fakat akademik hayatta bir gün Koç Üniversitesi'ne dönmek tabii ki beni mutlu eder."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koç Üniversitesi İstanbul Çelebi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title