Haberler

Ömer Faruk Eminağaoğlu: MİT ile Varlığı Kağıt Üzerinde Kalan Hukuk Devleti İyice Ortadan...

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, yeni MİT düzenlemesini eleştirirken, "MİT ile ilgili yapılmak istenilen değişiklikler zaten varlığı kağıt üzerinde kalan hukuk devletini iyice ortadan kaldırmakta, hukukun üstünlüğünü, yargı denetim ve güvencesini yok etmekte, yargı denetim ve güvencesini ikinci plana atmakta, idare her alanda istediği gibi söz sahibi olmaktadır" dedi.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, yeni MİT düzenlemesini eleştirirken, "MİT ile ilgili yapılmak istenilen değişiklikler zaten varlığı kağıt üzerinde kalan hukuk devletini iyice ortadan kaldırmakta, hukukun üstünlüğünü, yargı denetim ve güvencesini yok etmekte, yargı denetim ve güvencesini ikinci plana atmakta, idare her alanda istediği gibi söz sahibi olmaktadır" dedi.

Eminağaoğlu, yaptığı açıklamada, hukuk devleti için; "açıklık, hesap verebilirlik, denetimin" varlığının asıl olduğunu vurgulayarak, "Bu arada kamu düzeni ve güvenliği boyutuyla, yine suçu önleme boyutuyla, her devletin elbette istihbari birimleri söz konusu ise de, bu birimlerin tüm faaliyetleri, kuşkusuz denetlenebilir ve hesap verebilir nitelikte olmak zorundadır" dedi.

"MİT ile ilgili yapılmak istenilen değişiklikler zaten varlığı kağıt üzerinde kalan hukuk devletini iyice ortadan kaldırmakta, hukukun üstünlüğünü, yargı denetim ve güvencesini yok etmekte, yargı denetim ve güvencesini ikinci plana atmakta, idare her alanda istediği gibi söz sahibi olmaktadır" ifadelerini kullanan Eminağaoğlu, şunları kaydetti:

"İdari aşamada bu konulardaki tüm bilgileri elinde bulunduran MİT ve iktidar, yargısal aşamaya taşınan boyutta da daha yargısal süreç tamamlanmadan ortaya çıkacak tüm bilgilere erişebilir olmaktadır.

Bunun çok açıkça anlamı, idari aşamada kendisinin o kapsamdaki faaliyetlerini gizlerken, yargısal aşamada açığa çıkanlardan haberdar olma ve onlardan kendisine sorumluluk doğuracak boyutlar ortaya çıkmaması için her türlü alt yapı çalışmasına başlama adımıdır.

Bu düzenlemeler, hukukla açıklanamaz ve hukuk devleti kurallarıyla asla bağdaşmaz.

Hukuk dışı eylemlerini idari aşamada gizleyen iktidar, yargısal süreçlerde ortaya çıkacak eylemleri için de karartma çalışmalarına zemin yaratmakta, baskı ve korkularını ortaya koymakta, polis devletinin ötesinde korku imparatorluğunu ilan etmektedir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Ömer Faruk Eminağaoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title