Haberler

Ömer Faruk Eminağaoğlu, 'Çakma Başkan' Çıktı

TBMM Adalet Komisyonunu karıştıran hakim Ömer Faruk Eminağaoğlu “Çakma Sendika Başkanı” çıktı.

Eminağaoğlu'nun başkanlığını yaptığı Yargıçlar sendikasının İçişleri Bakanlığında kaydı bile yok.AK Parti'nin verdiği HSYK'nın yapısını değiştiren kanun teklifinin görüşmesi üç gündür Adalet Komisyonunda devam ediyor. Muhalefetin karşı çıktığı değişiklik görüşmesine engel olan başka bir taraf da Yargıçlar Sendikası. Sendika Başkanı Eminağaoğlu görüşmelerin sürdüğü ilk gün komisyona gelmiş söz istemeye kalkışınca arbede yaşanmış ortalık adeta savaş alanına dönmüştü. Muhalefetle iktidarı karşı karşıya getiren ve gerilimi tırmandıran Eminağaoğlu ikinci dün de aynı yola başvurunca Komisyon başkanı Ahmet İyimaya tarafından " Sizi komisyon çağırmadı. Görüş istenmedi. " diyerek salondan çıkarılmıştı.CHP'nin toplantılarda koruma altına aldığı Eminağaoğlu'nu ilk gün salona CHP Milletvekili İsa Gök'ün getirdiği öğrenildi.Bu arada araştırma yapan AK Parti Grup Başkanlığı, Yargıçlar Sendikası'nın yasal bir sendika olmadığını ortaya çıkardı. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından Adalet ve Kalkınma Partisi TBMM Grup Başkanlığı'na gönderilen resmi belgede 'İlgide kayıtlı yazınız ile 'Yargıçlar Sendikası' adında bir sendika kaydının olup olmadığına ilişkin bilgi istenmiştir. Konuya ilişkin olarak Bakanlığımız kayıtlarının incelenmesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından alınan bilgiye göre 'Yargıçlar Sendikası' adında bir sendika kaydının bulunmadığı anlaşılmıştır. Bilgilerinize arz ederim" cevabı geldi.

Bu duruma ilk tepki gösteren ise Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler oldu. Başbakan Yardımcısı İşler tepkisini twitter hesabından attığı twitlle "CHP liler çakma sendikanın başkanını TBMM'ye getirerek provokasyon yapıyor. Meclis korsan eylem yeri değil, milli iradenin tecelligahıdır" diyerek kamuoyuna duyurdu.Yargıçlar sendikasının internet sitesinde yer alan duyuruda ise sendikanın yasal olarak kurulduğu savunularak, devletin engellemeye çalıştığı iddia edildi. Duyuruda polis kayıtlarına göre resmi olarak kurulduğu ileri sürülen sendikanın yönetim kurulunda kamuoyunun tanıdığı bazı isimler de var. Bunlardan biri son günlerde Danıştay kararı ile serbest olmasına rağmen başörtülü avukatları duruşmadan çıkartan Ankara 11.Aile Mahkemesi Hakimi Mustafa Karadağ… Karadağ sendikanın genel sekreterliğini yapıyor. Bir başka isim de Sendika genel başkan yardımcısıolarak künyede yer alan İstanbul Anadolu yakası 31. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Tamer Akgökçe… Akgökçe de meslektaşı Karadağ gibi başörtülü avukatları duruşmaya almayan bir hakim.Sendika yönetimde Gezi olaylarını protesto eylemlerine destek veren birçok ismin de bulunduğu belirtiliyor.Gelişmeleri yakından takip eden Başbakan Erdoğan'ın, " sen kimsin ki haddini bil "diye sert tepki gösterdiği Eminağaoğlu dünkü komisyon toplantısına gelmedi.HABER MERKEZİ

Kaynak: TürkiyeGazetesi.com.tr / Güncel

Ömer Faruk Eminağaoğlu Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title