Haberler

Ömer Döngeloğlu, Vatandaşlarla Buluştu

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Bağcılar'da vatandaşlar ile buluştu.

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Bağcılar'da vatandaşlar ile buluştu. Döngeloğlu konuşmasında, "Hazreti Ali ne öğrendiyse Hazreti Muhammed (s.a.v) Efendimizden öğrenmiştir. Müslümanların büyük bir kısmı Hz. Ali'yi yeniden tanımalılar" dedi.

Yenilenen Bağcılar Meydanı önemli bir kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. 2013-2014 Yılı Kültür Sanat Etkinlikleri sezon açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçenin sosyal ve kültürel değişim geçirdiğine dikkat çekti. Toplumların ulaştığı uygarlık düzeyinin kültür ve sanat değerleriyle ölçüldüğünü ifade eden Çağırıcı, "Kültür ve sanat bir milletin maddi ve manevi değeridir. Bir milletin anlayış ve davranışlarının toplamı o milletin kültürüdür. Bu değerler bir toplumu diğerlerinden farklı kılar. Toplumsal dayanışma ve 'biz' bilinci oluşturur" diye konuştu.

"SOSYAL VE KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİMİZİ ARTTIRIYORUZ"

İlçeyi şehirleşme ve bayındırlık faaliyetleriyle güzelleştirmenin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere de ağırlık verdiklerini ifade eden Çağırıcı, şunları söyledi:

"Çok güzel eserler yapabilirsiniz ama o çevreyi koruyacak o eseri dolduracak sosyal ve toplumsal yapıyı da oluşturmanız gerekir. Yoksa yapılan bayındırlık faaliyetleri ve oluşturulan eserler bir anlam ifade etmez. Kitap okumak, nesillerin yetişmesi ve öğrenilen bilgilerin geleceğe aktarılması açısından önemlidir. Dünyayı yöneten kalem, mürekkep ve kağıttır. Kültürün taşıyıcısı ise kitaptır. Bağcılar'da her geçen gün kitap okumanın heyecanını yaşıyoruz. Her gün kütüphane etkinliklerinde bir ev hanımının yılda 117 kitap okuduğuna şahit olduk. Yaz tatilinde ara verdiğimiz kültür ve sanat etkinliklerine tiyatro ve çocuk gösterileri, şiir dinletileri, sohbetler ve zengin etkinliklerle devam ediyoruz."

İlçedeki her mahalleye bilgi evleri yapacaklarını da kaydeden Çağırıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bölge Parkı'na ve İl Genel Meclisi'nin de Göztepe Mahallesi'nde yüzme havuzu inşaatına başladığını belirterek, kendilerinin de yedi tane yüzme havuzu inşa edeceklerini kaydetti. Çağırıcı, "İlçemizde her geçen gün farklı hizmetlere kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 200 bin öğrencimiz bu yüzme havuzlarında yaz ve kış ücretsiz yüzebilecekler. 2007'den bu yana tiyatro okulumuzda 7'den 70'e her yaştan insan eğitim görüyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. Bağcılar Meydanı'nın yenilendiğini de belirten Çağırıcı, tamamlandığında 40 bin metrekarelik alana kurulu İstanbul'un en büyük meydanının inşa edilmiş olacağını kaydetti.

Çağırıcı, ayrıca meydanın yanında 8 D sinema ile planetaryumu da hizmete geçireceklerini sözlerine ekledi.

"HAZRETİ MUHAMMED (S.A.V) ÖĞRETMENDİ"

Daha sonra söz alan televizyon programcısı Ömer Döngeloğlu da etkinliğin ilk gününde konuşma yapma imkanının kendisine verildiği için mutlu olduğunu ifade etti. Döngeloğlu, konuşmasında Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) sahabeleri nasıl eğittiğini hayatından örnekler vererek anlattı. Döngeloğlu, "Resulullah Efendimiz çölün ortasından topladığı insanları eğitirken sabırlı ve örnek olucu bir usul kullanmıştır" diye konuştu. İnsanoğlu'nun doğuşundan itibaren tekamül halinde olduğunu da ifade eden Döngeloğlu, herkesin daha sonra aslına döndüğünü ifade etti. "Bilgi insanı nasıl eğitmeli, nasıl tesir etmeli?" diye soran Döngeloğlu ünlü ilim adamı Nurettin Topçu'nun, 'talebelik artık ilim yolculuğu olmaktan çok diploma avcılığına çıktı sözünü hatırlatarak, "Peygamber Efendimiz (s.a.v) 'Ben öğretmen olarak gönderildim' diyor. O aynı zamanda öğreten insandı. Kainatın Efendisi, Hazreti Ali'nin elinden 9 yaşındayken tutmuştur. Hazreti Ali ne öğrendiyse Hazreti Muhammed (s.a.v) Efendimizden öğrenmiştir. Müslümanların büyük bir kısmı Hz. Ali'yi yeniden tanımalılar" dedi.

İlk günkü programa, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, İl Genel Meclisi Üyeleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Bağcılar Meydanı'nda bir hafta sürecek etkinliklerde, Bağcılar Engelliler Sarayı, Halk Sarayı, kültür merkezleri, Kadın Aile ve Sanat Merkezi, Mahmutbey Bilgi Evi ve Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde devam edecek. Bağcılar Meydanı'ndaki programlarda şu isimler ve programlar sahne alacak; Huzur Sokağı Tiyatro Oyunu", Hüseyin Goncagül Tiyatro Gösterisi, Burak Sezen ile Çoçuk Şarkıları Serdar Tuncer ile "Şiir Dinletisi", Ozan Neşet Ertaş'ı Anma Gecesi'nde Necdet Kaya konseri, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile Sohbet, Üstün Gökmen Tiyatral Gösterisi.

Etkinlikler kapsamında ayrıca her gün çocuklara özel olarak saat 18.00 ile 19.00 arası animasyon gösterileri sunulacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ömer Döngeloğlu Lokman Çağırıcı Bağcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title