Haberler

Ömer Döngeloğlu, Kyk Öğrencilerine İslam Tarihini Anlattı

Kredi ve Yurtlar Kurumu Çınaraltı Gençlik Söyleşileri Kapsamında, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Kütahya Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencileriyle buluştu.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Çınaraltı Gençlik Söyleşileri Kapsamında, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Kütahya Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencileriyle buluştu.

Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirilen programa konuşmacı Döngeloğlu'nun yanı sıra Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Feyzullah Gayret, Kur-an'ı Güzel Okuma dünya birincisi Ali Tel ile şehirdeki devlet yurtlarında kalan öğrenciler katıldı.

Dünya birincisi Ali Tel'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Murat Eroğul'un ilahi dinletisi ile devam etti.

Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Kütahya İl Feyzullah Gayret, "Öğrencilerimizin bedensel, ruhsal, zihinsel, akademik, milli, manevi, sosyal ve kültürel yönden geliş imlerine katkı sağlamak ve kendi aralarında birlik ve beraberlik bağlarını güçlendirmek istiyoruz. Bir milleti ayakta tutan unsurlardan biri de her türlü menfi tesirlere karşı muhafaza sağlayan manevi değerlerin gücüdür. Asırlarca dünya milletleri arasında itibarlı ve güçlü bir millet olarak yaşamamızı, milli ve manevi değerlerimizin üstünlüğüne borçluyuz. Fakat bu değerlerimizin bize kazandırdığı dünya görüşü, sevgi, saygı gibi değerleri yeni nesillere kazandırmak zorundayız. Bir milletin sahip olduğu değerler ne kadar güçlü olursa olsun, yeni nesillere bu değerleri kazandıramazsak geleceğimizi teminat altına alamayız. Bir ailenin en iyi teminatı iyi yetişmiş evlat, bir milletin en iyi teminatı da iyi yetişmiş gençliktir. Bunun için her türlü fedakarlığı her türlü maddi ve manevi gücümüzü en büyük vaatlerle kullanmayı kabul etmeliyiz" dedi.

Ardından Ömer Döngeloğlu, yaklaşık 2 saat süren Hz. Muhammed'in ve sahabelerinin hayatlarını anlattığı konuşmasını gerçekleştirdi.

Müdür Gayret, programın sonunda İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu'na hediye takdim etti. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Döngeloğlu Yurtlar Kurumu Ali Tel Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title