Haberler

Ömer Çelik, Avrupa'yı Tehdit Etti: Vatandaş Tüm Sınırlar Açılsın Diyor

Güncelleme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Vatandaşlarımız sınırı açın diyenlere tepkili. 'Biz mültecileri misafir edip eleştiriliyorsak o zaman tüm sınırlarımızı açalım' diyorlar." dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Çelik, vatandaşların tepkisi üzerinden Avrupa'nın korkulu rüyası olan mültecilere bütün sınırları açabiliriz sinyali verdi.

İşte Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

"Bugünlerin en yoğun konusu sınırlarımızda olan mülteci akınıdır. Kuşkusuz Türkiye insanlık tarihine not olarak düşecek duyarlılık göstermektedir. Vatandaşlarımızın ekmeğini bölüşmeyi büyük bir mutlulukla kabul etmektedir. Şu ana kadar 10 milyar dolara kadar para harcanmıştır. Maalesef bu duyarlılıklarımız, karşılık bulmadı.

"VATANDAŞLARIMIZ TEPKİLİ! TÜM SINIRLARI AÇALIM DİYORLAR"

Bizi sınırlarınızı açın diyerek eleştiride bulunanlara vatandaşlarımızın tepkisi var... "Biz şanla şerefle ölümden kaçanları misafir ediyoruz, buna rağmen eleştiriliyorsak, Türkiye'nin tüm sınırlarını açalım mülteci yükünü hep birlikte paylaşalım." diyorlar

Suriye meselesi, Türkiye ile Suriye arasındaki ikili bir mesele değildir. Suriye meselesi bütün ülkelerin meselesidir. Oradan yayılan terör halkası, Avrupa başkentlerine sıçramıştır. Avrupa gösterdiği bu sorumsuzluğun bedeliyle karşı karşıya kalacaktır. Türkiye tüm yükü insanlık adına kabul etmiştir.

ABD'YE PYD TEPKİSİ

Türkiye bugünlerde karşı karşıya kaldığı Suriye kaynaklı sorunlarda müttefiklerinden destek istemesi çok normaldir. Bu bahsedilen PYD-YPG'nin Türkiye'ye dönük düşmanca tutumları mevcuttur. Bunlar uyarılmışlardır ancak buna rağmen tutumlarını değiştirmemişlerdir. Türkiye'nin terör örgütü olarak tanımladığı yapılara müttefiğimizin terör örgütü olarak görmemesi tamamen hayal kırıklığıdır. Bu konudaki hassasiyetimizin başta ABD ve diğer müttefiklerimiz de bilmelidir.

"HDP'Yİ KINIYORUZ"

HDP'nin cenaze siyasetini teröriste kordon açmak gibi bir amacı olduğunu görüyoruz. Bunu şiddetle kınıyoruz. Terör örgütünü direniş olarak niteleyerek, bu katliamı direniş olarak adlandırmaya çalışanları kınıyoruz.
Cenazelerle ilgili duyarlılığımız en üst noktadadır. Bütün yaralıların sağlık hizmeti alması için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz.

Ak Parti Sözcüsü Çelik, Ak Parti'ye karşı yeni bir siyasi oluşumun söz konusu olmadığını söyledi.

"YENİ BİR PARTİ OLUŞUMU YOK"

Çelik'e toplantıda Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ardından Bülent Arınç'la yaptığı görüşme soruldu.

Basında yer alan haberlerin spekülatif olduğu ve Ak Parti'ye karşı yeni bir siyasi oluşumun söz konusu olmadığını ifade eden Çelik özetle şunları kaydetti:

"Bizim Ak Parti'de parti içi muhalefet geleneği yok ama eleştiri geleneğimiz var. Aktif siyasetin içinde ya da dışında olan arkadaşlarımız eleştirilerini basınla paylaşıyor. Bu açıklamalarla ilgili prensiplerimiz var.

Politikalar eleştirilebilir. AK Parti içinde bu kadar önemli görevlerde bulunmuş arkadaşlarımızın değerlendirmeleri her zaman önemlidir. Ama şahsi değerlendirmelerin yapılmasını doğru bulmayız.

Spekülatif haberlerde olduğu gibi AK Parti'ye karşı yeni bir hareket gibi değerlendiremeyiz. Bunu AK Parti'nin daha güçlenmesi için gelen eleştiriler olarak görürsek daha doğru olur. Spekülatif haberler var. Bu arkadaşlarımız yeni bir oluşum içinde midirler, hayır.

11. Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanımızla görüşmesi gayet doğal. Başka arkadaşlarımızla da ülkenin meselelerinin değerlendirildiği görüşmeler yapılabilir. Bu AK Parti'ye karşı yeni bir siyasi hareket olarak değerlendirilmemelidir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ömer Çelik AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (21)

EnderMobil-ANDROID:

Kim istiyormuş mültecileri kimlere sormuşlar bunu

0
0
yanıtYanıtla
senın vatandaşın kımMobil-ANDROID:

Ben demıyorum hatta gonderin dıyorum herkese sordunuz mu da vatandaşım dıyorsun.yanındakı 3 5 ana okulu terk cahıl ınsan demıstır onu.

0
0
yanıtYanıtla
Neden???Mobil-IOS:

ben ülkemde istemiyorum.... Birazda batıya gitsinler

0
0
yanıtYanıtla
içli köfteMobil-ANDROID:

kime sordun kim dedi? sallayın nasılsa bildiginizi okuyacaksınız.

0
0
yanıtYanıtla
apoMobil-ANDROID:

bati sinirlarida acilsin. ab ugrassin artik yeger

0
0
yanıtYanıtla
AMobil-ANDROID:

edirneyi ac

0
0
yanıtYanıtla
Okuyun uleynnn...Mobil-IOS:

Anlaşılıyor ki RTE sınırların açılmasını,AD ise açılmamasını istiyor ve resmi gorevi parti sözcüsü ama aslında CB'nin tescilli megafonu olan bu zat sınırların açılması için bahane hazirliyor!!!

0
0
yanıtYanıtla
seyh kamilMobil-ANDROID:

hani suriye liler kardesti

0
0
yanıtYanıtla
Okuyun uleynnn...Mobil-IOS:

Bu adamın gorevi ne?eskiden Hükümet'in düşüncelerini kamuoyuna ya başbakan ya da hukumet sözcüsü duyururdu şimdi bir de parti sözcüsü olarak bu zat zırt-pırt fikir beyan edip aslında RTE'nin fikirlerini soyluyor!Tam bir kargaşa tam bir cifte başlılık veee TAM BİR REZALET!!

0
0
yanıtYanıtla
Okuyun uleynnn...Mobil-IOS:

UZUNADAM ne yapmak istiyor?Turkiyede Kürt nüfusunu dengelemek ve zamanı gelince araplara oy hakkı tanıyıp Arapların da desteğiyle once başkanlık,arkasindan halife mı olmak istiyor?!

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title