Haberler

Ömer Çelik: AK Parti'nin Meclis Başkan Adayı İsmail Kahraman (3)

Ulusal MARŞLARA VE SAYGI DURUŞUNA GEREKEN HASSASİYETİN AZAMİ ŞEKİLDE GÖSTERİLMESİNİ ARZU EDERİZ Türkiye ile Yunanistan arasında dün oynanan maç öncesi Paris'teki terör olaylarında hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşu sırasında tribünlerden bir grubun ıslıklamasını eleştiren Ömer Çelik, "Genel prensip olarak yabancı devletlerin ulusal marşları okunurken kendi ulusal marşımıza gösterdiğimiz saygıyı muhakkak göstermememiz lazım. Saygı duruşunda bulunulurken ıslıklı veya başka şekilde sözlerle o sürenin zedelenmesine doğru bakmıyoruz.

Ulusal MARŞLARA VE SAYGI DURUŞUNA GEREKEN HASSASİYETİN AZAMİ ŞEKİLDE GÖSTERİLMESİNİ ARZU EDERİZ

Türkiye ile Yunanistan arasında dün oynanan maç öncesi Paris'teki terör olaylarında hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşu sırasında tribünlerden bir grubun ıslıklamasını eleştiren Ömer Çelik, "Genel prensip olarak yabancı devletlerin ulusal marşları okunurken kendi ulusal marşımıza gösterdiğimiz saygıyı muhakkak göstermememiz lazım. Saygı duruşunda bulunulurken ıslıklı veya başka şekilde sözlerle o sürenin zedelenmesine doğru bakmıyoruz. Tepkiler olabilir haklı tepkiler de olabilir. Ama bunun için ulusal marşların bitmesini, saygı duruşunun bitmesini beklemek gerekir. Ondan sonra zaten herkes tepkisini ortaya koyabilmektedir. Ulusal marşlara ve saygı duruşuna gereken hassasiyetin azami şekilde gösterilmesini arzu ederiz" dedi.

DOST ÇEMBERİ KAVRAMINI HİÇ KİMSE KULLANMAMALIDIR

AB üyelik müzakerelerinin çifte standartsız şekilde yürütülmesi gerektiğini söyleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "AB'nin kriterleri ne ise Türkiye ile ilişkiler o çerçevede ele alınmalıdır. Türkiye sadece Jeopolitiğe indirgenecek devlet değildir. Türkiye Avrupa ile tam üyelik müzakereleri yürüten bir devlettir. Çifte standartsız bir şekilde bu çerçevede yürütülmelidir. Türkiye'nin AB ile olan ilişkilerini herhangi bir şekilde Kıbrıs, mülteci meselesi ile ya da diğer meselelerle bağlantılı hale getirmek, vize kolaylığına gidelim ya da fasılları canlandıralım gibi yaklaşımlar çok indirgemeci yaklaşımlar olur. Özelikle o 'dost çemberi' kavramını hiç kimse kullanmamalıdır" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDE SURİYE'YE BİR KARA HAREKATI YOK

Türkiye'nin kara harekatı yapma olasılığına ilişkin bir soru üzerine Çelik, "Türkiye'nin gündeminde Suriye'ye bir kara harekatı yok. Türkiye tek başına hareket etmiyor, Koalisyon güçleri ile birlikte hareket ediyor. Türkiye için milli güvenlik önceliklidir. Sınırımızda bir güvenlik tehdidi görürsek bununla ilgili müttefiklerimiz, koalisyon unsurları ve tek başına yapacak şekilde planlamalarımız her zaman masamızdadır" dedi.

VİYANA, CENEVRE'NİN BİR DEVAMIYDI

Viyana'daki Suriye görüşmesine ilişkin bir soru üzerine Ömer Çelik şunları söyledi: "Viyana, Cenevre'nin bir devamıydı. Cenevre'deki parametreler güncellenmiştir. Bir çelişki söz konusu değildir. Siyasi çözüm olmazsa bölge Afganistan gibi olur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Çelik Yunanistan Türkiye Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title