Haberler

Ömer Çatkıç: "Fenerbahçe Dıego'yu Satmalı"

Eski milli kaleci ve yorumcu Ömer Çatkıç, Fenerbahçe’nin mevcut sistemi ile devam etmesi halinde Diego’yu devre arasında satması gerektiğini söyledi.

Eski milli kaleci ve yorumcu Ömer Çatkıç, Fenerbahçe'nin mevcut sistemi ile devam etmesi halinde Diego'yu devre arasında satması gerektiğini söyledi.

Eski milli kaleci ve yorumcu Ömer Çatkıç, moderatörlüğünü Hakan Dede'nin yaptığı TGRT Haber'de yayınlanan 'Tarafsız Saha' programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dün Gençlerbirliği'ni 1-0 ile geçerek zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe'yi değerlendiren eski milli kaleci, Fenerbahçe'nin mevcut sistemde Diego'yu satması gerektiğini savundu. Çatkıç, "Eğer bu sistemde devam edecekse Fenerbahçe devre arası Diego'yu satmalı. Bu oyun sisteminde Diego'ya ihtiyacı yok. Eğer üçlü orta sahayı bu şekilde oynatacaksa elinde Alper, Ozan, Mehmet Topal gibi bu işi yapabilecek oyuncular var. Diego'yu 10 numara oynatmıyor. Bence bu sistemde, o tipte bir oyuncu da istemiyor. Bence Fenerbahçe'nin 10 numaraya ihtiyacı yok; çünkü başındaki hoca takımı o şekilde oynatmıyor. Alex devri kesinlikle bitti. 10 numaralı oyuncuların artık yaşam alanı kalmıyor. Eskiden defans ve hücum arasındaki mesafeler uzundu. O zaman hem defans önünde oynayan kavgası orta sahaların hem hücum hattında da 10 numara oyuncular için çok fazla git gel olduğu için gol pozisyonu alanları kalıyordu. Ama artık takımlar birbirine yakın oynadığı için 10 numaralar futboldan yavaş yavaş çekilmeye başlayacaklar" dedi.

"FENERBAHÇE'NİN SAVUNMASI ÖRNEK"

Fenerbahçe'nin, top rakipteyken takım halinde savunmayı çok iyi yaptığını vurgulayan Ömer Çatkıç, "Bunu Türkiye'de bütün takımların yapması gerekiyor. Bu gerçekten örnek alınacak bir şey. Fakat top size geçtiği zaman da ne yapacağını bilen bir taktik anlayışla sahaya çıkmanız gerekiyor. Gençlerbirliği'ne bakarsak onlar da takım halinde savunma yapmaya çalışıyor fakat top kendilerine geçtikten sonra üretme anlamında yoklar. İşte teknik direktörlerin işi burada başlıyor. Hücum anlamında mutlaka takımlarına katkı sağlamaları gerekiyor. İki üç oyuncuyu kaçırarak skor üretmeniz mümkün değil. Artık böyle bir futbol kalmadı" diye konuştu.

"TAKIM HALİNDE SAVUNMA İLE BU İŞİ YAPABİLİRSİNİZ"

Galatasaray - Akhisar Belediyespor maçını da değerlendiren Çatkıç, "Siz büyük takımsanız mutlaka topa sahip olan oyuncularla oynamak zorundasınız. Beşiktaş'ın nasıl çok iyi futbol oynadığından bahsediyoruz, bunun en büyük özelliği Atiba ve Oğuzhan. İkisi de topu oyuna iyi sokabilen oyuncular. Siz bu şekilde defansif oyuncular kullandığınız zaman ortaya çok keyif veren bir oyun çıkmıyor. Galatasaray Mustafa Denizli'nin futbolculuk döneminde futbol çok geniş alanda oynanıyordu, defans hattı ile hücum arasında çok büyük mesafe oluyordu. Sizin mutlaka kavgacı orta sahalara ihtiyacınız vardı. Fenerbahçe defans ile hücum hattı arasındaki mesafeyi çok iyi koruyor. Siz sadece bir tane kavgacı orta saha ile bunu yapamazsınız. Galatasaray'ın yediği gollere baktığınız zaman Chedjou oradaydı ama bunu başaramadı. Demek ki sadece orada stoper özellikli bir oyuncu oynatarak da gol yemeyi engelleyemiyorsunuz. Takım halinde savunma yaparak bu işi halledebilirsiniz. Sen Semih'i sağ beke çektiğin zaman karşındaki rakibi daha da iştahlandırıyorsun" şeklinde konuştu.

"MUSTAFA HOCA'NIN AÇIKLAMASI, OYNANAN OYUNUN FARKINA VARMADIĞINI GÖSTERİYOR"

Mustafa Denizli'nin Semih'i sağ bekte oynatmasını da değerlendiren Çatkıç, "Mustafa Denizli'nin Semih hamlesinin gördükten sonra acaba anlatacak yeni bir hikayesi var mı diye düşündüm. Ama o hamleden sonra kesinlikle anlatacak bir hikayesinin olmadığına karar verdim. Bakıyorum geldikten sonra farklı bir şey yapmadı. Futbolu çok iyi bildiğini öne süren ve kamuoyunda da bu şekilde konuşulan bir teknik direktörün bu yapmış olduğu hamleler gerçekten çok eleştiri alır. Maç sonunda yapmış olduğu açıklaması, inanın maç sırasında yaptığı değişiklikten daha da vahim geldi. Bence bu açıklama oynanan oyunun farkına varamadığını gösteriyor" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mustafa Denizli Galatasaray Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title