Haberler

'Omar Bin Hattab' tiyatro oyunu izleyicisi ile buluşuyor

Güncelleme:

Hz. Muhammed (S.A.V) vefatından sonra başlayan halifelik dönemini konu alan tiyatro oyunu "Omar Bin Hattab", Gölbaşı Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Merkezin'de izleyiciyle buluşuyor.

Gölbaşı Belediyesi Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Omar Bin Hattab" adlı İki perdelik tiyatro oyununu izleyicisiyle 18 Nisan Pazartesi günü saat 19:00 da Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Merkezi'nde izleyicisiyle buluşturuyor. Hz. Muhammed (S.A.V) vefatından sonra başlayan halifelik dönemini konu alan tiyatro oyununun ilk perdesinde, ilk halife Hz. Ebu Bekir'in, Hazreti Muhammed'in vefatından sonra halife olarak seçilmesini ve yalancı peygamberlerle mücadelesini ve Hz. Ömer'in halife olmadan önceki karakteristik özellikleri anlatılıyor. İkinci perdede ise Hz. Ömer'in halifeliği, İslam devletinin temellerini atması ve adaleti anlatılıyor.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruauy, "Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında hemşehrilerimizle ile buluşturacağımız 'Omar Bin Hattab' adlı tiyatro oyunu Hz. Muhammed (S.A.V) vefatından sonra başlayan halifelik dönemini anlatmaktadır. Bu anlamda birlik ve beraberlik adına böyle birgünde vatandaşlarımıza anlımlı bir mesaj vermek istiyoruz. Bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu oyunla izleyicilere bunun da mesajını vermek, buna yönelik çıkarımlar almalarını amaçlıyoruz. 'Omar Bin Hattab" adlı İki perdelik tiyatro oyununu 18 Nisan Pazartesi günü saat 19:00 da Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Merkezin'de izleyicisiyle buluşacak.Tiyatro gösteriminine tüm halkımız davetlidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title