Haberler

Olympos'a Gidenlerin Canı Allah'a Emanet

Güncelleme:

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Olympos ve Çıralı sahillerinde, cankurtaran ve güvenlik görevlisi bulunmaması tatilcileri korkutuyor.

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ndeki Olympos ve Çıralı sahillerinde, cankurtaran ve güvenlik görevlisi bulunmaması tatilcileri korkutuyor. Sahile karayolu bağlantısının olmaması da, olası acil durumlara müdahale şansını imkansız kılıyor.

Dünyanın en iyi tatil merkezleri arasında gösterilen Olympos ile Çıralı, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı tatilciyi ağırlıyor. Temiz denizi, el değmemiş doğası ve Milattan Öncesine uzanan tarihiyle tatilcilerin vazgeçilmezi Olympos sahilinde cankurtaran, güvenlik görevlisi ve sağlık ekibi bulunmuyor. Sadece Antik Kent'ten girilen Olympos sahilinin karayoluyla bağlantısının bulunmaması da tatilcileri tedirgin ediyor. Giriş kapısından sahile ulaşmak için yaklaşık 1 kilometre yürümek zorunda kalan tatilciler, tüm bu eksikliklere ek olarak Olympos Antik Kenti'ni gezsin ya da gezmesin ücret ödemek zorunda kalıyor. Ücret ödemelerine rağmen cankurtaran ve güvenlik hizmeti verilmeyen sahilde, olası boğulma ve hırsızlık vakalarına karşı da çaresiz kalınıyor.

TATİLCİLER MÜDAHALE EDİYOR

Olympos'ta son olarak geçen cumartesi günü yüzerken boğulma tehlikesi geçiren 20 yaşındaki Murat Üstün'e müdahale edecek sağlık ekibi ve cankurtaran bulunmaması, tatilcilerin ve bölgedeki işletmelerin kaygılarını bir kez daha gündeme getirdi. Yüzdüğü sırada epilepsi nöbeti geçiren Murat Üstün, suda çırpınmaya başladı. Uzun süre kimsenin müdahale edemediği Üstün, arkadaşlarının yardımıyla kıyıya çıkarıldı.

İlkyardım ekibinin de bulunmadığı bölgede Murat Üstün'e, şans eseri tatile gelen bir doktor müdahale etti. Esas müdahaleyi yapması gereken 112 Acil Ekibi, karayolu olmadığı için yaklaşık 1 kilometrelik patika yolu koşarak sahile ulaştı. Sedyeye alınan Üstün, daha sonra yine sağlık ekipleri ve vatandaşların yardımıyla patikadan taşınarak ambulansa ulaştırıldı.

HAFTA SONLARI 15 BİN KİŞİ GELİYOR

Yaşananlara tepki gösteren Olympos Köyü Muhtarı Halil Karataş, yaz aylarında Olympos ve Çıralı sahiline günlük ortalama 8 bin kişinin geldiğini söyledi. Bu sayının hafta sonu 12 ile 15 bin arasında değiştiğine dikkati çeken Karataş, sahilde cankurtaran, güvenlik görevlisi bulunmamasının, bölgeye tatile gelenleri endişelendirdiğini söyledi.

ACİL MÜDAHALE ARAÇLARI İÇİN YOL İSTİYORUZ

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Olympos Antik Kenti ile sahilini kiraya verdiğini kaydeden Karataş, bu nedenle kendilerinin düzenleme ya da müdahale şansları bulunmadığını belirtti. Antik kentin içine araç yolu yapılmasına prensip olarak karşı olduklarını anlatan Karataş, ancak acil yardım araçları için mutlaka alternatif yaratılması gerektiğini söyledi. Özellikle orman dokusu nedeniyle bölgenin orman yangınlarına hassas olduğuna değinen Karataş, "Olası bir yangına itfaiye araçları müdahale edemeyecek. Ambulans giremiyor. Çözüm istiyoruz" dedi.

TANITIM VAR, HİZMET YOK

Olympos'ta yer alan Kadir's Ağaç Evleri'nin sahibi Kadir Kaya da, bölgenin tanıtımı için dünyanın pek çok yerinde fuarlara katıldıklarını söyledi. En küçük bir olumsuzluğun bütün emeklerini boşa çıkarmasından yakınan Kaya, "Bir turistin hayatını kaybetmesi veya bir eşyasının kaybolması bizim o ülkenin turizm pazarındaki payımızı sekteye uğratıyor. Bu nedenle telafisi zor sonuçlar doğurabilecek her türlü problemi ortak akıl ve elbirliğiyle çözmeliyiz" diye konuştu. - Antalya / Kumluca

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halil Karataş Kumluca Antalya Çıralı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title