Haberler

Ölümün Ucundan Kupanın Kıyısına

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Antrenmandan görüntüler Dilara Bilge ile röportaj Detaylar Ölümün ucundan kupanın kıyısına Voleybol Kadınlar CEV Challenge Kupası'nda finalde CSM Bükreş takımıyla kupa mücadelesine çıkacak İmperial Hastanesi İdmanocağı'nın sporcusu Dilara Bilge, trafik kazası sonucu kopma noktasına geldiği voleybola azmiyle geri dönerken şimdi de büyük bir başarı yakalamanın mutluluğunu yaşayarak o kötü günleri unutmak istiyor Dilara Bilge: "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde metrobüsten inerken araba bana çarptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Antrenmandan görüntüler

Dilara Bilge ile röportaj

Detaylar Ölümün ucundan kupanın kıyısına

Voleybol Kadınlar CEV Challenge Kupası'nda finalde CSM Bükreş takımıyla kupa mücadelesine çıkacak İmperial Hastanesi İdmanocağı'nın sporcusu Dilara Bilge, trafik kazası sonucu kopma noktasına geldiği voleybola azmiyle geri dönerken şimdi de büyük bir başarı yakalamanın mutluluğunu yaşayarak o kötü günleri unutmak istiyor

Dilara Bilge: "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde metrobüsten inerken araba bana çarptı. Vücudumda kırıklar oluşmuştu, 1 haftamı hatırlamıyorum. Dizimden ameliyat oldum. 'Dönemezsin' diyenler vardı ama 8 ay sonra çok çalışarak voleybola döndüm"

-"O kupa başarısı her şeyi silecek, unutturacak bana. İnşallah kupayı alıp bu büyük mutluluğu yaşayacağız"

SELÇUK KILIÇ - Voleybol Kadınlar CEV Challenge Kupası finalinde Romanya'nın CSM Bükreş takımıyla karşılaşacak İmperial Hastanesi İdmanocağı'nın sporcusu Dilara Bilge, trafik kazası sonucu kopma noktasına geldiği voleybola azmiyle geri dönerken şimdi de büyük bir başarı yakalamanın mutluluğunu yaşayarak o kötü günleri unutmak istiyor.

Trabzon temsilcisinde pasör çaprazı ve smaçör olarak görev yapan 26 yaşındaki oyuncuya, Galatasaray'da forma giydiği dönemde antrenman sonrası eve dönerken metrobüsten inip karşıdan karşıya geçmek istediği sırada araba çarptı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 19 yaşındayken yaşadığı bu kaza sonrasında vücudunda çeşitli kırıklar oluşan ve sol dizine ağır darbe alan oyuncu, kaldırıldığı hastanede 1 hafta yoğun bakımda kaldı.Yoğun bakımdaki günlerini hatırlamayan Dilara Bilge, dizinden de ameliyat edildi. İki ay kırıkları nedeniyle yatakta hiçbir şekilde hareket edemeden duran oyuncu, daha sonra koltuk değnekleriyle yavaş yavaş yürümeye başladı.

Bu dönemde voleybola geri dönüp dönemeyeceği konusunda kendisine çelişkili bilgiler verilen Dilara, çok çalışarak 8 ay sonra eski sağlığına kavuşup sahalara geri döndü.

Kendisi için kabus gibi geçen günleri bir türlü unutamayan başarılı oyuncu, Avrupa kupası mutluluğunu yaşayarak bu günleri üzerini örtmeyi istiyor.Dilara Bilge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında geçirdiği kaza ile hayatının karardığını belirterek, "Galatasaray'da oynuyordum. Arabam yoktu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde metrobüsten inerken araba bana çarptı. Vücudumda kırıklar oluşmuştu, 1 haftamı hatırlamıyorum. Dizimden ameliyat oldum. Sol dizimden Prof. Dr. Ömer Taşer ameliyatımı yaptı. 'Dönersin dönemezsin' diye çelişkiler vardı ama Ömer hocam, 'çok çalışırsan dönme ihtimalin yüksek' dedi. O 8 ay geçmedi. Dönecek miyim acaba derken başladım. Ondan sonra da çok şükür hep oynuyorum" dedi.

-"Gözlerim doluyordu"

Hiçbir zaman o günleri unutamadığını ifade eden Dilara Bilge, şunları belirtti: "O dönemde 'ölümden döndü' diye gazetede haberler yapılmıştı. Aklımdan o yaşadığım olay çıkmadı. Voleyboldan ayrı kaldığı dönemde Galatasaray'ın maçlarına koltuk değnekleriyle gidiyordum. Çoğu maçlarda gözüm doluyordu. 'Ben niye orada yokum' diyordum. O dönem benim için çok zor oldu. İnsan yaşadıkça unutmazmış bilinç altımda hala var. Sıfırdan başlama korkusu vardı ama dönersin dönemezsin denilen anda 8 ay sonra başladım ve halen çok şükür oynuyorum. Zaman her şeyin ilacıdır. Dibi görmüş bir sporcuyum. Benim gibi olan oyuncular da bir şey düşünmeden çalışsınlar, sadece çalışmalılar başka şekilde düzelmiyor. Yemek, uyku ve çalışmak hayatlarında olsun."

Bu sezon takım olarak Avrupa'da başarılı sonuçlar aldıklarını kaydeden Dilara, "İnşallah kupayı kazanacağız. O kupa başarısı, her şeyi silecek, unutturacak bana. Kupayı alıp bu büyük  mutluluğu yaşayacağız" diye konuştu.

-"İnşallah güzel şeyler olacak"

Dilara, bugünkü final başarısının bekledikleri bir başarı olduğunu söyleyerek, "Sezon başından beri hedef olarak kupaya katılarak finalde olmayı hedefliyorduk. İlk hedefimizi gerçekleştirdik. o yüzden mutluyuz. İnşallah finali de kazancağız, güzel şeyler olacak" diye görüş belirtti.

Rumen takımı karşısında ilk maçı deplasmanda oynamalarının avantaj olduğunu belirten Dilara, şunları kaydetti:  "İkinci maç kendi taraftarımız önünde olacak. Kupayı Trabzon'a getireceğiz inşallah. Yarı finalde gelen seyirci bizi çok güzeldi ateşlediler. Ben yine inşallah final maçında da Trabzon'un kendi gücünü asi gücünü göstereceğini düşünüyorum. Onlarla birlikte çok güzel oynuyoruz. inşallah yanımızda olurlar."

Kaynak: AA / Güncel

Trabzon Bükreş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title