Haberler

Ölümsüz Bacaklara Sahip Dağcı Hugh Herr Türkiye'ye Geliyor

Güncelleme:

18 yaşındayken ABD'nin Washington Dağı'nda -29 derecede 3 gece mahsur kalıp, bacaklarını kaybeden dünyaca ünlü dağcı Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında Türkiye'ye geliyor.

Dağcılık sporunun biyonik adamı Hugh Herr Türkiye'ye geliyor. Türkiye İnovasyon Haftası'nda hayallerini nasıl gerçekleştirdiğini ve sınırları kaldırdığı yolculuğunu dinleyicilere aktaracak.

17 YAŞINDA ABD'NİN EN İYİ DAĞCILARINDANDI

Dağcılık sporunun biyonik adamı Hugh Herr aynı zamanda dünyayı değiştirecek bir mucit. 8 yaşında dağcılık sporuna başlayan Hugh Herr'in adı 17 yaşında Amerika Birleşik Devletleri'nin en iyi dağcılarıyla birlikte anılmaya başlandı.


ARKADAŞI GÖZLERİNİ KENDİ İKİ BACAĞINI KAYBETTİ

ABD'nin Kuzeydoğusu'ndaki en yüksek zirveye sahip olan Washington Dağı'na tırmanışında bir arkadaşı ile -29 derecede 3 gece mahsur kaldı. İkili kurtarma ekipleri onları bulduğunda frostbite (soğuk ısırığı) olmuştu. Arkadaşı gözlerini, Herr ise dizden aşağı iki bacağını kaybetti.

BİYONİK BACAKLARLA TUTKUSUNA DEVAM EDİYOR

Köşesine çekilmeyen Herr, MIT Üniversitesi'nde geliştirdiği biyonik bacaklarla hem dağcılık tutkusuna devam ediyor, hem de insan bacağı hareketlerini taklit eden protezler üzerine yaptığı çalışmalarla birçok engelliye umut olucak.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Teknoloji Sağlık Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title