Haberler

Ölümlü Kazaya Karışan Yük Treninin Makinisti Serbest

Samsun'da demir yolundan karşıya geçerken yük treninin altında kalan yaşlı adamın hayatını kaybetmesiyle ilgili gözaltına alınan makinist çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Olay, Canik ilçesi Yeni Mahallesi Stat Dış Kavşak'ta bulunan demiryolunda dün meydana geldi. Çarşamba ilçesinin Cumhuriyet köyünde ikamet eden 72 yaşındaki Mehmet Aktaş ve oğlu Hasan Aktaş, hastanede tedavi gören yakınlarını ziyaret için dolmuşla Samsun'a geldi. Stat Dış Kavşak'ta dolmuştan inen baba-oğul, hastaneye gitmek için bir başka dolmuş beklerken yaşlı adam tuvalet ihtiyacını gidermek için demir yolundan karşıya geçmek istedi. Bu sırada Gelemen'den Gar istikametine seyir eden makinist 35 yaşındaki Yaşar Y. idaresindeki 44407 sefer sayılı DDY'ye ait yük treni Hasan Aktaş'a çarptı. Trenin altında kalan yaşlı adam hayatını kaybetti.

Olaydan sonra Irmak Polis Merkezi ekipleri tarafından gözaltına alınan makinist Yaşar Y., tren yolu kenarında ayakta tuvalet ihtiyacını gideren ölen Mehmet Aktaş'ı fark ettiğini, tren yoluna girmesin diye siren çaldığını, ancak yaşlı adamın bir anda hamle yaparak trenin altında kaldığını söyledi. Olayda kusurunun bulunmadığını belirten ve üzüntüsünü dile getiren Yaşar Y., bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren Yaşar Y., serbest bırakıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Aktaş Canik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title