Haberler

Ölümler, Umut Yolculuğu Akınını Durdurmuyor

Ege Denizi'nde kaçakların yasadışı yollardan Yunan adalarına kaçma girişimi, can kayıplarına ve kötü hava koşullarına rağmen durmuyor.

Ege Denizi'nde kaçakların yasadışı yollardan Yunan adalarına kaçma girişimi, can kayıplarına ve kötü hava koşullarına rağmen durmuyor. İzmir'in Karaburun İlçesi açıklarında batan tekneden 22 kişi kurtarılırken, 4 kişinin cesedi bulundu, 2 kişinin ise arandığı bildirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekiplerin Ege Denizi'nde aralıksız sürdüdüğü 'Ege'de umut harekatı' kapsamında dün (10 Kasım) saat 21.23'de Aydın İli Kuşadası ilçesi Davutlar önlerinde içinde 33 kaçak göçmen ve bir göçmen kaçakçısının bulunduğu tekneyi durdurdu. 33 kaçağın kimlik tespiti yapılırken, göçmen kaçakçısı adli makamlara teslim edildi.

KARABURUN'DA 4 ÖLÜ

Bugün de saat 03.20'de İzmir'in Karaburun İlçesi Eğri Liman önlerinde fiber tekne içerisinde bulunan bir grup düzensiz göçmenin imdat çağrısı üzerine bölgeye 3 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik helikopteri ve 3 balıkçı teknesi gönderildi. Yapılan arama kurtarma çalışması sonucu 22 göçmen sağ olarak kurtarılırken 4 göçmenin ise cansız bedeni denizden çıkarıldı. Kurtarılanların ifadesine göre halen kayıp olduğu belirtilen iki göçmenin daha arandığı bildirildi.

İzmir'in Aliağa İlçesi açıklarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik botu saat 10.30'da özel bir tekneyi durdurdu. Yapılan aramada Midilli adasına yasadışı yollardan geçmeye çalışan 79 kaçak göçmen yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 1 Ocak'dan bugüne kadar denizde yakaladığı kaçak göçmen sayısı 72 bin 215'e ulaştı. 110 göçmen kaçakçısı da adli makamlara teslim edildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Ege Denizi Karaburun İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title