Haberler

Ölüme Terk Edilen Köpeklere Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı

Antalya'nın Akseki- Konya sınırındaki dağlık alana bırakılan sokak köpeklerine Antalya Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü yetkilileri, önceki gün Akseki-Konya sınırındaki dağlık alanda açlık ve ölüme terk edilen çok sayıda sokak köpeği tespit etti.

Sahipsiz Hayvan Acil Müdahale ambulansı ile bölgeye giden ekipler, 3 günde 55 köpeği kurtararak Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Barınağına getirdi.

Bakıma alınan köpeklerin ilk önce karınları doyuruldu. Yaralı 3 köpeğin bakımevinde tedavisine başlanırken, kısırlaştırılmamış olanlar kısırlaştırıldı.

Aşıları ile bakımları yapılarak, kulak küpeleri takılan iyi durumdaki köpekler, yaşamlarını devam ettirmeleri için şehrin farklı noktalarındaki besleme odaklarına yakın bölgelere bırakıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Akseki Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title