Haberler

Ölüm Yolunu Çocukları İçin Kapatmak İstediler

Bursa'da inşaatı başlayan okullarının bitmemesi üzerine evlerine üç kilometre ileride bulunan başka bir okula gönderilen öğrenci ve veliler çevre yolunda meydana gelen ölümlü ve yaralamalı kazalar nedeniyle ücretsiz taşımalı sistem istediler.

Bursa'da inşaatı başlayan okullarının bitmemesi üzerine evlerine üç kilometre ileride bulunan başka bir okula gönderilen öğrenci ve veliler çevre yolunda meydana gelen ölümlü ve yaralamalı kazalar nedeniyle ücretsiz taşımalı sistem istediler. Talepleri kabul edilmeyen veli ve öğrenciler çevre yolunu trafiğe kapatmak istedi.

Merkez Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi'nde oturan çok sayıda öğrenci mahallelerinde yapılan okul inşaatının tamamlanmaması üzerine üç kilometre uzaklıktaki Kazım Karabekir Orta Okuluna gönderildiler. Ancak geçtikleri çevre yolunda ölümlü ve yaralamalı kazaların artması üzerine veliler Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çocuklarının ücretsiz servis ile götürülmesi konusunda müracaatta bulundular. Hayal kırıklığı yaşayan veliler ve öğrenciler, tepkilerini dile getirmek için çevre yolunu kapatmak için toplandılar. Olay yerine gelen polis ekipleri veli ve öğrencileri devreye biz girelim eğer olumlu sonuç alamazsanız yasal haklarınızı kullanırsınızö diyerek ikna ettiler. Veliler Çocuklarımız son iki yılda sekiz kişinin öldüğü yolu geçerek okullarına gidiyorlar, bir çocuğumuz daha ölürse bunun hesabını kim verebilir, polisin devreye girmesiylede sorunumuz çözülmezse yollara taş döşeyip yolu trafiğe kapatacağızö dediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kazım Karabekir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title