Haberler

Ölüm Yoluna Çare Arayışı

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, ilçeye bağlı Kocahasanlı, Limonlu ve Kumkuyu beldelerinden geçen D-400 Karayolu'nda yaşanan ölümlü ve yaralamalı kazalara tepki gösteren vatandaşlar ile biraraya geldi.

Kaymakam Taştan ve beraberindeki Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü yetkililerine yapılan inceleme sırasında adı "Ölüm Yolu" konulan Mersin-Antalya D-400 Karayolu'nun yapım aşamasındaki yeni yüzüne tepkiler dile getirildi.

Kumkuyu beldesinde Karayolları yetkililerinin "yönetmelik böyle" savunması vatandaşları ve idarecileri tatmin etmedi.

Bir vatandaş yaşadıkları problemi "Kazaları gördükçe yoldan korkar olduk, yola çıkmak istemiyoruz, bizi korkutmayı başardınız" sözleriyle özetledi.

Kaymakam Osman Taştan ise yönetmeliği kendisinin de merak ettiğini ve bizzat okuyacağını belirterek, "Vatandaşlarımızın yolla ilgili sorunlarının biran önce çözülmesi için gayretimiz sürecek" dedi.

İncelemeler sonrasında bir açıklama yapan Kumkuyu Belediye Başkanı Ömer Sezer de "Karayollarının, D-400 Karayoulu'nda Kocahasanlı beldesinden Taşucu beldesine kadar yapmayı planladığı yeni yolun biten kısımlarında belli sıkıntıların var olduğunu kamuoyu zaten bilmekte. Yol çalışmalarıyla birlikte ölümlü kazalar bu bölgelerde ciddi şekilde artış gösterdi. Bu sebeple sıkıntıların aşılması amacıyla Erdemli Kaymakamımız Osman Taştan'ın öncülüğünde, İlçe Emniyet Müdürümüz Hüseyin Dağı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Orhan Baş, Bölge Trafik Şube Amiri İsmail Kavaklı ve diğer tüm ilgililerle birlikte değişik zamanlarda toplantılar yaptık" dedi.

Gerçekleştirilen toplantılara ve yerinde incelemeye Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü'nün yetkililerinin de katıldığını belirten Sezer, "Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde benim izlenimim şudur. Karayolları 'biz yaptık bu böyle olacak, sizde ölmemeye gayret edin' demeye çalışmaktadır. Ben bu problemin elbet çözüleceğine inanıyorum ama milletin gücüyle çözüleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Taştan Kocahasanlı Kumkuyu Erdemli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title