Haberler

Oltulular İstanbul'da Hasbihal Ettiler

Marmara Oltulular Derneği tarafından düzenlenen ‘hasbihal ve istişare’ yemeğinde Oltulular bir araya geldiler.

Marmara Oltulular Derneği tarafından düzenlenen 'hasbihal ve istişare' yemeğinde Oltulular bir araya geldiler.

The Grand Mira Hotel'de düzenlenen geceye ilgi hayli çoktu. Gecenin onur konuklarından eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, AK Parti Oltu İlçe Başkanı Efdal Gülcü, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Rahmi Aksoy, Kocaeli Erzurumlular Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, Erzurum Oltu Dernekleri Federasyonu Başkanı Murat Güzel, Marmara Oltulular Derneği Başkanı Fatih Hiçdurmaz, Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği Başkanı Hikmet Şahin, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Başkanı Ali Demirhan, 25 Mart Oltuspor Kulübü Başkanı Ahmet Zengin, iş adamları, çeşitli dernek yetkilileri ve üyeleri ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Gecede bir konuşma yapan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Fatih Başkanım daha önce iki kez davet etmişti ancak sürekli değişen programlarımız nedeniyle son anda gelişimiz iptal olmuştu. Bu defa, böyle bir geceye katılmak ve siz hemşerilerimizle buluşmak nasip oldu. Oltu ve Erzurum için elimizdeki bütün imkanları kullanmak üzere çalışmaya devam edeceğiz. Memleketimizi ileri taşımak için bizlere düşen her ne görev var ise, onları yapmaya hazırız. Buraya kadar gelip, Oltu ve Erzurum'u burada yaşatan bütün herkese teşekkür ederim" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Marmara Oltulular Derneği Başkanı Fatih Hiçdurmaz ise, "Kuruluşundan bu güne kadar 5 dolu yılını geride bırakan, dernekçilikte alışagelmiş ezberleri bozan, yeni bir hız, yepyeni bir misyon kazandıran, kısa zamanda model alınan Marmara Oltulular Derneğimiz etkinliklerine, her yıl Mayıs ayında geleneksel olarak düzenlediği Kuruluş ve Kurtuluş gecesi dışında, yine geleneksel hale getireceği ve şubat veya mart ayında düzenleyeceği İstişare ve Hasbıhal yemeğini de eklemiştir. Sosyal ve Kültürel anlamda yaptığımız çalışmalar, yardım ve dayanışma, ilçemizin gelişim ve kalkınması adına geliştirdiğimiz projelerimizle Marmara Oltulular Derneği üye bazlı bir dernek olmaktan çıkmış, etkisi ve yetkisi ülke saffına yayılmış proje ve taraftar bazlı bir dernek haline gelmiştir. Ben bu programın hazırlanmasında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen değerli yönetim kurulu arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Ta Oltu'dan, Ankara'dan, Bursa'dan, Kocaeli'nden ve ülkemizin muhtelif yerlerinden programımıza katılarak bizleri onure eden, gecemize renk, ahengimize ahenk katan tüm misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Program girişinde davetlilere, üzerinde Marmara Oltulular Derneği yazan atkı dağıtılırken, Erzurum Fasıl Grubu'nun türküler seslendirirdi. Daha sonra Oltulu sanatçı Ayaz Toprak da eserleriyle programa renk kattı. Bu arada otelde düzenlenen gecenin ardından program, Marmara Oltulular Derneği'nde gece geç saatlere kadar devam etti. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Efkan Ala Marmara Oltu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title