Haberler

Oltu, Tübitak Bölge Sergisine Davet Edildi

Oltu Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, "Gözle Görülmeyen Ekran" isimli projeyle TÜBİTAK Bölge Sergisine davet edildi.

Oltu Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, "Gözle Görülmeyen Ekran" isimli projeyle TÜBİTAK Bölge Sergisine davet edildi.

TÜBİTAK tarafından 46'ncısı düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projesi kapsamında Oltu Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilgisayar dalında yapılan "Gözle Görülmeyen Ekran" adlı proje ön değerlendirmeyi geçerek, 30 Mart-2 Nisan tarihlerinde Atatürk Üniversitesi Teknokent'te sergilenecek.

Proje Danışmanı Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Fatih Çelik, öğrencileri, bilgisayarı etkin kullanabildikleri için tebrik etti.

Projeyi hazırlayan öğrenci Sinem Konak, projede, bilgisayar ekranının kullanıcısı dışındaki kişilerce görünmesini engelleyen bir monitör tasarladıklarını anlatarak, "Bu monitör için özel bir gözlük tasarladık. Bu sayede bu gözlüğü takmayan kişiler bilgisayar ekranını görmeyecek ve bilgisayarın ekranındaki gizli belgeler muhafaza edilecek. Projenin kabul edilmesinden dolayı çok mutluyum" dedi.

Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Haluk Acar da projeyi hazırlayan öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.

Kaynak: AA / Yerel

Atatürk Üniversitesi Tübitak Oltu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title