Haberler

Oltu'da Kutlu Doğum Haftası

Oltu İlçe Müftülüğü’nce Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bayanlara ve erkeklere yönelik iki ayrı seansta “Din ve Samimiyet” konulu bir konferans düzenlendi.

Oltu İlçe Müftülüğü'nce Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bayanlara ve erkeklere yönelik iki ayrı seansta "Din ve Samimiyet" konulu bir konferans düzenlendi.

Efkan Ala Kültür Evi'nde düzenlenen konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Oltu İlçe Müftüsü Vahittin Kaim yaptığı açılış konuşmasında Diyanet İşleri Bakanlığının her yıl Kutlu Doğum Haftası adıyla bir takım programlar düzenlediğini belirterek, "Özellikle de gençlerimizin Peygamber Efendimiz (SAV)'i yakından tanımaları ve anlamaları, sağlıklı bir toplum olarak yaşamamızın olmazsa olmazlarındandır" dedi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Vehbi Karakaş "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" konulu bir konferans verdi. Yaklaşık bir iki saat süren ve öğlenden önce bayanlara yönelik verilen konferansa; Oltulu bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Salonu dolduran Oltulu bayanlar, konferansı başından sonuna kadar dikkatle takip etti. Ayşe Ana Kız Kur'an Kursu öğrencileri ve Ayvalı Köyü İmam Hatibi Ahmet Akçay tarafından okunan ilahiler programa ayrı bir renk kattı. Konferans sonunda davetlilere kitap dağıtımında bulunuldu. Programın erkekler bölümüne de yoğun ilgi gösterildi. Programa; İlçe Kaymakamı Abdullah Şen başta olmak üzere Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Demir ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Konferans öncesi konuşan İlçe Kaymakamı Abdullah Şen, "Uğruna alemlerin yaratıldığı, tüm insanlığın yaşamının her alanında örnek alması gereken Hazreti Peygamber(SAV)'i çok iyi tanımalı, anlamalı ve anlatmalıyız. Tüm insanlık O'nun öğretilerine büyük ihtiyaç duymaktadır" dedi - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Efkan Ala Oltu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title