Haberler

Olta Balıkçıları "Boğaz'da Gırgır ve Trol'e Hayır" Dedi

İstanbul boğazı'nın neredeyse her bölgesinde gördüğümüz ve birbirlerini "rast gele" diye selamlayan olta balıkçıları bugün eylemdeydi.

İstanbul boğazı'nın neredeyse her bölgesinde gördüğümüz ve birbirlerini "rast gele" diye selamlayan olta balıkçıları bugün eylemdeydi. Türkiye Olta Av Klübü öncülüğünde Yeniköy Sahili'nde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, İstanbul Boğazı'nda gırgır ve trol ağları ile balık avlanmasını protesto etti. Ellerinde "Küçük balığı tutma, alma, yeme", "Bilinçsiz avlanmaya hayır" yazılı pankartlar bulunan grup "Bogaz'da gırgıra hayır", "Boğaz'da katliam istemiyoruz" şeklinde slogan attı. Eyleme CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal ile Onursal Adıgüzel de destek verdi.

"GELECEĞİMİZİ AĞLARINA DOLDURARAK ALIP GÖTÜRÜYORLAR"

Grup adına basın açıklaması yapan olta balıkçısı Mehmet Gökçe, Denizcilik Bakanlığı kurulması gerektiğini belirterek, "Yok olmuş ya da yok olmaya yüz tutan binlerce tür var. Boğaz'da ve Karadeniz'in girişinde gırgır dediğimiz ağlardan onlarca atılıyor. Ellerindeki gelişmiş teknolojiyi kullanarak sonarlarla yerlerini belirleyerek ve şok dediğimiz sistemle balığı sersemleterek ağlarına topluyorlar. Ufak, büyük demeden geleceğimizi ağlarına doldurarak alıp götürüyorlar. Çinekop ve sarıkanat dediğimiz balık bir kez bile üreyemeden o insanların ağlarında heba olmaktadır" dedi.

"BİLİNÇSİZ VE AŞIRI AVLANMA YÜZÜNDEN DENİZLERİMİZDEKİ BALIK TÜRLERİNİN YOK EDİLMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Denizcilik Bakanlığı kurulması için TBMM'ye kanun teklifi vereceğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Türkiye'de balıkçılık sektöründe sıkı bir denetim yapılmadığı için önlem alınmadığı için gelecek nesiller balıkların türlerini ancak resimlerde görebilecekler. Bizler bu bilinçsiz ve aşırı avlanma yüzünden denizlerimizdeki balık türlerinin yok edilmesini istemiyoruz. Netice itibariyle bu bilinçsiz ve gelişigüzel avlanma yöntemleriyle balık türleri yok edilmektedir. Bunların başında sonar denilen şoklama yöntemiyle balıklar yok edilmektedir" diye konuştu. Konuşmaların ardından eylemciler dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Tanal İstanbul Yeniköy Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title