Haberler

Olpak, MÜSİAD Geleneksel Ankara İftarında Birlik Mesajı Verdi

Güncelleme:

İftar programında katılımcılara hitap eden MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, MÜSİAD'ın bir aile gibi karşısına çıkan güçlükleri aşmasını bildiğini söyledi.


Bu kültürdeki isimlerin bugün birçok alanda etkili olmayı başardığını belirten Erdal, üretmeyi ve teknolojiye yön vermeyi hedeflediklerini ifade etti. Erdal, ayıran, bölen, uzaklaştıran dili bırakıp, birleştirici, kucaklaştırıcı söylemleri geliştirmek gerektiğini de dile getirdi.

Erdal, ayrıca, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin milli iradenin vesayet karşısından başarılı olmasının sinyallerini verdiğini de kaydetti.

Erdal'ın ardından katılımcılara hitap eden MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Faaliyetleri, bölgemizde yaşanan siyasi gelişmeler ve güncel ekonomik konulara değindi.

Olpak konuşmasında şu ifadelere yerverdi,

Ramazan'ın 2.ci günü, MÜSİAD Türkiye İftarını, Sayın Başbakanımızın teşrifi ve 20 şubemizin kendi şehirlerindeki iftarlarından canlı bağlantılarla katılımıyla, 40.000 MÜSİAD dostuyla açtık.

"İftar ve Sahur Saatlerinde Bile Hala Anlaşamıyoruz"

Bu güzelliği yaşarken, adeta özel olarak imtihan edilircesine, bu yıl da, bırakın akan kanı durdurabilmeyi, Oruç Ayı'na bile aynı günde başlamayı başaramayan, iftar ve sahur saatlerinde bile hala anlaşamayan İslam coğrafyasındaki dağınıklık sebebiyle, Ramazan ayına buruk duygularla girdik.

Bu coğrafyanın parlayan yıldızı ve umut ışığı olan ülkemizdeyse, Siyasi İstikrar sonucu elde edilen Ekonomik İstikrar, Huzur ve Güven Ortamı devam ederken, son dönemlerde yaşananları manidar buluyoruz.

Cihat Adı Altında Kardeşkanı Akıtılmasını Reddediyoruz"

Devamla, Irak'taki gelişmelerin, bölge barışına büyük bir darbe vurduğuna inanıyor, Cihat adı altında kardeşkanı akıtılmasını, reddediyoruz.

Temennimiz, bütün bölgenin huzuru, geçen hafta kurtulan Şoförlerimizden sonra, tüm vatandaşlarımızın da salimen kurtulmaları, yaşananların, ülkemizi sonu belirsiz bir sürece çekmemesidir.

Ortadoğu, kaynayan bir kazan ve Üstad Sezai Karakoç, şöyle sesleniyor;

''Siz, Fırat'ı ve Dicle'yi, bıçakla kesebilir misiniz? Orası senin, burası benim, diyebilir misiniz? Oysa, Fırat ve Dicle, şırıltılarıyla, kendi mecralarında akarken, bize diyor ki, "Sen, nasıl parçalanmazsan, bir bütünsen, ben de, bir bütün olarak, yalnız Türk'ün, yalnız Arab'ın, yalnız Kürd'ün değilim. Hiç kimse, bana tek başına sahip çıkmasın. Ben, İslam milletinin suyuyum, onun can damarıyım. Siz de, bundan ibret alın, parçalanmayın, bölünmeyin.''

"Kötümser Bir Büyüme Hedeflemiyoruz"

Geçen yılın ilk yarısında, dünyanın gelişmiş ülkeleri hala krizle nasıl başa çıkacaklarını tartışırken, ülkemizde, adeta rüya gibi bir ekonomik gelişme yaşanıyordu. Tam da bu dönemde, Gezi ile başlayan, 17 ve 25 Aralık ile devam eden, Huzur, Güven ve İstikrarımızı bozmaya yönelik tüm olumsuz koşullara rağmen, Türkiye, 2013'te, % 4 büyüdü.

2014 yılına da, felaket senaryolarıyla, büyüme tahminlerinin aşağı yönlü revize edildiği bir ortamla girdik. Biz ise, ısrarla, elimizdeki rakamların, kötü bir senaryoyu göstermediğini anlattık. 2014 ilk çeyreğindeki %4,3'lük büyüme, haklılığımızı gösterdi.

Ancak, büyümeyi son 2 çeyrektir olumlu etkileyen özel sektör yatırımları, 2014 ilk çeyreğinde %1,3 düştü. Bunun sebeplerinden birisinin, yaşanan belirsizlikler yanısıra, Merkez Bankası'nın Ocak ayında aldığı faiz artırım kararının, özel sektör yatırımları üzerindeki etkisi olduğunu düşünüyoruz.

İlk 6 aylık verilerin yanısıra, ihracat artışını da gözönünde tutarak, Ekonomi Yönetimimizin, iç piyasayı soğutacak ilave bir kararı yoksa, bu yıl da, kötümser bir büyüme hedeflemiyoruz.

Kobilere Daha Fazla Destek Verilmeli

Geçtiğimiz yıl, "Güven Ekonomisinde, Büyümenin Finansmanı" başlıklı, Ekonomi Raporumuzu yayınlamıştık. Raporumuzda, 2023 hedeflerini yakalayabilmemiz için, önemli konulardan birisini, Finansmana Erişim sorununu gündeme taşıdık.

Önümüzdeki günlerde, Cari Açığın Çözümünde KOBİ'ler ve TARIM konusunda önerilerimizi sunacağımız, 2014 Ekonomi Raporumuzu kamuoyuyla paylaşacağız.

Elbette, bu yılki raporumuzun temasının, KOBİ'ler ve Tarım olması tesadüfi değil. Hükümetimizin orta vadeli programdaki önemli bir önceliği, cari açığın düşürülmesi. Önceki yıl, ülkemizin ihracatının %62,3'ünü KOBİ'ler gerçekleştirirken, ithalatın %38,5'unu gerçekleştirdi. Raporumuzda, 2 noktaya değiniyoruz. İlki, KOBİ'lerin ara mal ithalatına bağımlı olmayacak şekilde ihracat kapasitesinin artırılması, diğeri ise, dış girdi oranı minimum olan, cari açığımızı kapatmamızda önemli fonksiyon icra edebilecek, Gıda ve Tarım Sektörüdür.

Türkiye'nin, kendi dinamiklerine uygun, Tarım sektörünü daha fazla içine alacak, KOBİ'lere daha fazla destek ve öncelik verecek bir yaklaşımın doğru olacağını düşünüyoruz.

"Huzur, Güven ve İstikrar Önceliğimizdir"

Ülkemizin Huzur, Güven ve İstikrarı önceliğimizdir. Bu noktada, önemli gündem maddemiz olan, Kadim Medeniyetimizin tarihinde, ilk defa milletin tercihiyle gerçekleştirilecek, Cumhurbaşkanlığı seçiminin, Milletimizin sağduyusu ile, en doğru şekilde sonuçlanacağından eminiz.

Diğer yandan, Türkiye'nin mevcut Parlamenter sisteminin yapısında ve kurgusundaki Kuvvetler Ayrılığı Sisteminin, bir Kuvvetler Ayrılığından çok, Kuvvetler Kargaşası şeklinde tasarlandığını görüyoruz.

Bu sistemin ana unsurları, tekrar değerlendirilmeli ve milletimizin hak ettiği, yeni bir sistem, uygulamaya alınmalıdır. Bunu gözardı etmek, ülkemizin geleceğinin önünü kapatmaktan başka bir şey olmayacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra, Türkiye'nin önündeki önemli bir gündem maddesinin, bu konu olduğunu düşünüyoruz.

Bu noktada, ülkemizin siyasi hayatında, çok başarılı hizmetlerde bulunmuş, ilklere imza atmış bir lider olan, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının, diğer adaylarla birlikte, milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

"Paylaşarak Büyümeyi Hayat Tarzı Olarak Benimsemiş İşadamlarıyız"

Mevlana, "Güzellik birdir ama, aynaları çoğaltırsan, o da çoğalır" diyor. MÜSİAD Ailesi olarak, modern, fakat acımasız dünyanın dar kalıplarıyla hareket etmeyen, sadece rekabet ederek değil, paylaşarak büyümeyi, sürtüşerek değil, anlaşarak hareket etmeyi, kendisine bir hayat tarzı olarak benimsemiş işadamlarıyız. Sadece benim olmalı, ya da, ben varsam, başkasına hayat hakkı tanımam demeyip, buyur gel, hepimize yer var, birlikten güç doğar demeyi, ilke edinmiş, gönül dostlarıyız.

Bu noktada, Devlet Kurumları arasında, Kuvvetler Ayrılığı İlkesinin doğru çalışması, ne kadar gerekliyse, Siyaset'in İş Alemi üzerinde vesayet kurma gayretinden mağdur olmuş bir kurum olarak, o yanlışa, o gün ve bugün nasıl karşı durduysak, İş Aleminin de, Siyasetin Çalışma Alanına müdahale gayretine, aynı şekilde karşıyız ve karşı olmaya da devam edeceğiz.

MÜSİAD olarak, Ülkemizin, en itibarlı ve yaygın işadamları derneği olmanın verdiği gurur ve heyecan ile, hedeflerimize yürüyoruz. Önümüzdeki yıl, kuruluşumuzun 25.ci yılını kutlayacağız. Hamdolsun, Yurtiçinde 78, Yurt dışında da, 56 ülkede, 150 temsil noktasına ulaştık.

Bu çerçevede, 26-30.Kasım tarihleri arasında, "İşler Değişecek, Dünya Değişecek" sloganıyla gerçekleştireceğimiz, 18.ci IBF Uluslararası İş Forumu ve 15.ci Uluslararası MÜSİAD Fuarı'mız, İSEDAK toplantılarıyla, SUDAN İş Forumuyla ve FİLİSTİN İş Forumuyla aynı zamanda yer alacak olup, sadece yüksek teknoloji firmalarının yer alacağı "High Tech Port" Holünü de, içinde barındıracaktır. Fuarımızda, 100 ülkeden, 7.000 yabancı iş adamını ve 200.000 Türk girişimcisini, 100.000 m2'lik alanımızda buluşturacağımızı müjdelemek istiyorum.

Kurucu Başkanımızdan, en yeni üyesine kadar, MÜSİAD'a destek veren, gönlünü koyan herkese, teşekkür ederim.

Sözlerime son verirken, birlik, beraberlik soframızın kurulmasını sağlayan, Ankara Şube Başkanımız İlhan Erdal ve YK olmak üzere, tüm Ankara Üyelerimize, destekleyen kuruluşlarımıza ve teşrifiniz için sizlere teşekkür ediyorum.

Ömür dediğin, diyor Şeyh Sadi, Temmuz ayında, elde tutulan bir avuç kar gibidir. Hem, Temmuz ayını yaşadığımız, hem de Ramazan ayına kavuştuğumuz şu günlerde, Rabbim, ömrümüzü bereketli geçirmeyi nasip eylesin.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nail Olpak Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title