Haberler

Olimpiyatlar Öncesinde İşaret Dili Öğreniyorlar

Samsun'da 2017 yılında gerçekleştirilecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları (Deafolimpik Oyunları) öncesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri işaret dili öğrenmeye başladı.

Samsun'da 2017 yılında gerçekleştirilecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları (Deafolimpik Oyunları) öncesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri işaret dili öğrenmeye başladı.

Edinilen bilgiye göre, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin talebiyle Çarşamba Gençlik Merkezi bünyesinde işaret dili kursu açıldı.

İletişim Fakültesi öğrencilerinin isteğiyle açılan kursta ilk kur, geçtiğimiz günlerde sona erdi. 15 öğrencinin katıldığı kursta öğrenciler işaret dili kullanarak iletişim kurmayı öğrendi. 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için şehre gelecek işitme engellilerle iletişim kurmak için işaret dili öğrenmek istediklerini belirten öğrenciler, engelleri kaldırmayı hedeflediklerini belirtti.

Kursiyerlerden İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Tanıtım Bölümü 2. sınıf öğrencisi Leyla Nalbant, engellilerle doğru iletişim kurmak için işaret dili eğitimi aldığını belirterek, "İşaret dili kursuna giden arkadaşlarım vardı. Onların yanında şunu gördüm ki bu bizim eksikliğimiz, onların değil. İşitme engellileri anlayabilmemiz için bunu bizim öğrenmemiz gerekiyor. Burada gördüğüm eğitimle artık işitme engelliler ile rahatça iletişim kurabileceğim" diye konuştu.

Çarşamba Gençlik Merkezi'nde 120 saat kurs verdiklerini belirten eğitmen Kübra Albayrak ise öğrencilerin kursta temel eğitim aldıklarını ifade ederek, kurs sonunda rahatlıkla işitme engelliler ile iletişime geçebileceklerini söyledi.

Engelli olimpiyatlarına da katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Albayrak, gençlik merkezinde kursun devam edeceğini söyledi.

Gençlik Merkezi Müdürü Ramazan Katoğlu da Çarşamba ilçesindeki okullarda öğrencilerin kişisel gelişimlerini arttırmak için böyle bir kurs açtıklarını ifade etti.

Katoğlu, Türkiye'de yaklaşık 8 milyon engelli bulunduğunu ve bunlardan bir bölümünün işitme engelli olduğunu belirterek, işitme engelliler ile iletişim sağlamak için açtıkları kursun önemini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title