Haberler

Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül'e Sivas'ta Coşkulu Karşılama

Olimpiyat şampiyonu Taha Akgül'e Sivas'ta coşkulu karşılama2016 Rio Olimpiyatları'nda güreşte serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül ve grekoromen stil 98 kiloda bronza uzanan Cenk İldem, memleketleri Sivas'ta coşkuyla karşılandı.

Olimpiyat şampiyonu Taha Akgül'e Sivas'ta coşkulu karşılama

2016 Rio Olimpiyatları'nda güreşte serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül ve grekoromen stil 98 kiloda bronza uzanan Cenk İldem, memleketleri Sivas'ta coşkuyla karşılandı.

Brezilya'da yapılan 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Taha Akgül ile Rio'dan bronz madalya ile dönen Cenk İldem, şampiyonluklarının ardından ilk kez memleketleri Sivas'a geldi. Milli güreşçiler için Bölge Trafik Kavşağı'nda Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılama töreni düzenlendi. Davul-zurna eşliğinde karşılan güreşçiler, minik sporculardan yoğun ilgi gördü. Törende halk oyunları ekibi tarafından da gösteri sunuldu. Burada basın mensuplarına açıklama yapan olimpiyat şampiyonu Akgül, olimpiyatların güreş adına başarılı geçtiğini belirterek şunları söyledi

Ülkemiz darbe girişiminden sonra zor zamanlar geçirdi. Biz de o gün kamptaydık, biz de zor zamanlar geçirdik. Ülke olarak olimpiyatlara tam anlamıyla psikolojik olarak iyi bir şekilde hazırlandık diyemeyiz. Ama biz ona rağmen sorumluluğumuzun arttığının farkındaydık. Ülkemizi orada en iyi şekilde temsil etmemiz ve ülkemizin yıkılmadığını göstermemiz gerekiyordu. Altın madalyayı almak ve İstiklal Marşı'nı okutmak bana nasip oldu.

ÖNEMLİ OLAN İSTİKLAL MARŞI'MIZI OKUTMAKTI

Akgül, kendisi güreşene kadar Türkiye'nin olimpiyatlarda altın madalyası olmadığını ve bu durumun stresini daha da artırdığını dile getirerek, Ben artık kendimi düşünmedim altın madalya metal parçası neticede, 'olimpiyat şampiyonu' etiketi gelip geçici. Önemli olan sadece orada İstiklal Marşı'mızı okutabilmekti. Ben de bunu başardım. Şimdi de altın madalyayı memleketime getirdim dedi. Doğma, büyüme Sivaslı olduğunu ve Sivas Güreş Eğitim Merkezi'nde yetiştiğini belirten Akgül, Önümüzde Avrupa ve Dünya Şampiyonaları var. İnşallah Cenk ağabeyimle bu şampiyonalarda da önce ülkemize sonra da Sivas'ımıza, memleketimize madalyalar getirmeye devam edeceğiz dedi.

Milli güreşçi Cenk İldem ise olimpiyatlara hazırlanırken Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durumdan dolayı sıkıntılı günler geçirdiklerini, belirterek şunları söyledi Çok şükür ülkemizi olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil ettik. Sivas'ımız şampiyonlarıyla ünlü bir şehir. Güreşte de her zaman söz sahibi olmuş bir il. Taha kardeşimle tekrar yuvamıza döndüğümüz için mutluyuz. Bize destek veren herkese çok teşekkürler. Desteklerini esirgemesinler biz daha nice şampiyonluklar, nice madalyalarla yurdumuza, Sivas'ımıza döneceğiz.

BAŞKAN AYDIN'DAN OLİMPİYAT ŞAMPİYONUNA ARSA

Milli güreşçiler daha sonra Sivas Belediyesi'ne geçti. Akgül ve İldem burada Sivas Belediyesi Mehter takımı tarafından karşılandı. Güreşçiler, mehter takımı ile fotoğraf çektirdikten sonra Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret etti. Başkan Aydın ziyarette olimpiyat şampiyonu Taha Akgül'e Sivas'ın Karşıyaka Mahallesi'nden 250 metrekare arsa hediye etti. Başkan Aydın Cenk İldem'e ise 9 Cumhuriyet altını hediye etti. Akgül ve İldem daha sonra Sivas Valisi Davut Gül'ü makamında ziyaret etti. Vali Gül, iki güreşçiyi de tebrik ederek Cumhuriyet Altını ile ödüllendirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cenk İldem Taha Akgül Sivas Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title