Haberler

Olimpiyat Şampiyonu Akgül, Sivas'ta Söyleşiye Katıldı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül, Sivas Adliyesi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül, Sivas Adliyesi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı.

Rio Olimpiyat Oyunları'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal ve adliye çalışanlarını ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Daha sonra Adliye Konferans Salonu'nda gerçekleşen söyleşiye katılan Akgül, olimpiyatlara hazırlanırken Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, şunları anlattı:

"15 Temmuz sürecinden sonra bizim de psikolojimiz bozuldu. Biz o gün kamptaydık. Bu süreci haberlerden takip ediyorduk. Olayları görünce olimpiyatların hiçbir öneminin olmadığını gördük ve vatan millet gidiyor dedik. Bizim de bir şeyler yaparak destek olmamız gerekiyordu. Meydanlara inenler ile beraber olmamız gerekiyordu. Biz de kampımızı dağıtarak Bolu merkeze inip halkımızla beraber olduk. Sabaha karşı olaylar yatışmaya başlayınca spor bakanımız bizim kampa dönmemiz ve çalışmalara devam etmemiz gerektiğini söyledi. Biz de buna uyarak kampa dönüp çalışmalarımıza devam ettik. Olimpiyatlara bu şekilde hazırlandık."

Zor bir süreçten geçtiklerini ve olimpiyatlarda ülkenin gücünü göstermeleri gerektiğini aktaran Akgül, "Bu benim üzerimdeki baskıyı ve stresi artırdı. Ama ülkeme görevimi kesinlikle yerine getirmem gerekiyordu. Finale kaldığım belli olunca tam 7 saat Türkiye'nin kabininden dışarı çıkmadım. Maça konsantre oldum. Orada artık her şeyi geride bırakıp ülken için mücadele ediyorsun. Ülkeme altın madalya kazandırdım. Bunun için çok mutluyum."

Başsavcı Murat İrcal, ziyaretinden dolayı Taha Akgül'e teşekkür ederek plaket verdi.

Söyleşiye, Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya, Başsavcı Vekili Taner Güngör, savcılar, hakimler ve adliye çalışanları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Adliyesi Taha Akgül Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title