Haberler

Olimpiyat Şampiyonları Bu Tesislerden Çıkacak

Güncelleme:

Pendik Belediyesi, geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmek amacıyla çok sayıda spor kompleksi ve tesis inşa ederek Türk sporuna kazandırıyor.

İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyatları'nda ev sahipliğinin en güçlü adaylardan biri olması, Türkiye'nin olimpiyatlardan madalya beklentilerini de yükseltti. Hedefine 2020 Olimpiyatları'nı koyan Pendik Belediyesi , geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek amacıyla ilçeye bir çok spor kompleksi ve tesisi inşa ediyor.

Altyapısı ve donanımıyla eksiksiz olan bu modern tesislerde sporu bir yaşam biçimi haline getiren ve profesyonel anlamda bu işi sürdürebilecek bir neslin Türk sporuna kazandırılması amaçlanıyor.

Dört spor kompleksi gün sayıyor

Pendik'e alanında önemli bir üstünlük sağlayacak olan dört spor kompleksinin inşaatlarında sona geliniyor. Bir çok sporun bir arada yapılmasına olanak sağlayan kompleks inşaatlarının bu yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. Bunlardan en önemlisi olan Sülüntepe Spor Kompleksi'nde iki ayrı yüzme havuzu yer alıyor. Toplam 8 bin 198 m²'lik komplekste ayrıca basketbol, voleybol, judo, karate, tekvando, güreş gibi sporlar yapılabilecek. Yine Dolayoba, Yeşilbağlar ve Ahmet Yesevi Spor Kompleksleri'nde de geleceğin şampiyonlarını yetiştirecek sporlar yapılacak.

İsteyene kapalı, isteyene açık spor alanı

Tüm bunların yanında Pendik Belediyesi yine birçok yere halı saha inşa ediyor. Pendik Endüstri Meslek Lisesi'nin yanına FIFA standartlarında bir futbol sahası, Çamlık Sarmaşıkevleri, Ramazanoğlu Mahallesi, Güllübağlar ve Velibaba Mahalleleri'ne halı saha; Şevket Sabancı Lisesi, Fuat Köprülü İlköğretim Kurumları ve Barış Manço Parkı'na da spor salonu yapıldı. Yine Pendik Belediyesi tarafından Çamlık Tesisleri'ne bir spor tesisi daha inşa ediliyor. Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, tesislerin yeni dönemde 'Şampiyon Yetiştirme Merkezi' olacağını vurguladı.

Milli sporculara sahip çıktı

Kulübü bulunmayan başarılı sporcular Pendik Belediyespor bünyesinde toplanarak hem antrenman hem de müsabakalar açısından kulüp desteğine kavuşturuluyor. Bu amaçla Belediye Kulübü çatısı altında Tekvando, Judo, Atletizm, Tenis, Masa Tenisi ve Havacılık branşları açıldı. Belediyenin masa tenisi takımında mücadele eden Sümeyye Şentürk, Özel Sporcular Spor Federasyonu Masa Tenisi Milli Takımına seçildi. Yine 12 Yaş Milli Takımı için seçilen Pendikli iki tenisçi Zeynep Erman ve Zeynep Naz Öztürk belediye kulübüne kazandırıldı.

Hedef Pendik'i sporda marka yapmak

Sporu profesyonel olarak yapmak isteyen gençler için çok sayıda tesis inşa ettiklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, "modern ve gelişmiş altyapı sunarak gelecekte birçok şampiyon çıkarmayı ve ilçenin ismini her yere duyurmayı hedefliyoruz" dedi.

Başkan Şahin, Pendiklilerin sporu yaşamlarının bir parçası haline getirebilmesi için ilçenin çeşitli yerlerinde sportif faaliyet imkanı sunduklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kenan Şahin İstanbul Pendik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title