Haberler

Olimpiyat Oyunları Sponsoru P&G Ve TMOK İşbirliği Protokolü İmzaladı

Güncelleme:

P&G, Türkiye'de Olimpiyat Oyunları ruhunun yaygınlaştırılması ve çocukların, gençlerin ve ailelerinin spora teşvik edilmesi için Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile uzun soluklu bir işbirliği protokolü imzaladı.

P&G global olarak 2010 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile daha fazla yaşamı iyileştirmek için 10 yıllık bir işbirliği anlaşması yapmış, bu kapsamda dünya çapında 150'den fazla sporcu ve "Teşekkürler Anne" kampanyası ile sporcu annelerine destek olacağını duyurmuştu.

" Türkiye'de Olimpiyat Oyunları Ruhunu Canlandıracağız"

TMOK ile yapılan anlaşmaya imza atan P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat, işbirliğinin önemini şu sözlerle özetledi: "P&G, hem dünyada hem de Türkiye'de Olimpiyat Oyunları bilincini geliştirecek, Olimpiyat Oyunları'nın dayanışma ruhunu herkese ulaştıracak ve ailelerde farkındalık yaratacak büyük bir hareket başlatıyor. Bu hareketin ilk adımını 2011'de Trabzon'da attık. Türkiye'nin Olimpiyat düzeyindeki ilk spor organizasyonu olan ve Trabzon'da düzenlenen 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın resmi sponsoru olarak organizasyona katılan sporculara ve ailelerine destek verdik. Olimpiyat sponsorluğu kapsamında P&G'nin Türkiye sınırları dışındaki ilk Olimpik destek hareketi ise, 2012 Innsbruck 1. Gençlik Kış Olimpiyat Oyunları'nda oldu. Avusturya'nın Innsbruck şehrinde gerçekleştirilen Gençlik Olimpiyat Oyunları sırasında P&G, tüm dünyada annelerin, sporcuların ve gençlik spor faaliyetlerinin desteklenmesini içeren "Annelerin Gururlu Sponsoru" kampanyasını ilk kez kamuoyu ile paylaştı."

Sporcuları ve ailelerini destekleme amacıyla Türkiye'de Olimpik hareketi başlattıklarını vurgulayan Saffet Karpat, TMOK ile beraber sporun gelişimine katkıda bulunmak için önemli bir protokole imza attıklarını belirtti. Saffet Karpat araştırmanın önemine ilişkin şunları söyledi: "Spor Alışkanlıkları ve Olimpiyat Oyunları'na Bakış adlı araştırma, Türk halkının spor yapma alışkanlıklarını ve Olimpiyat Oyunları'na bakışını ortaya koydu. Araştırma sonuçları Türkiye'de spor anlamında önemli bir potansiyel olduğunu gösterdi."

P&G ve TMOK işbirliği ile Türkiye'de Olimpik Hareket başlıyor

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ise P&G Türkiye'nin Olimpik Hareket konusundaki duyarlılığının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"P&G ile başlattığımız işbirliği çerçevesinde Türkiye'de çocukların, gençlerin ve ailelerinin spora teşvik edilmesi adına önemli ve kalıcı işlere imza atacağız. P&G Türkiye ile beraber ülkede spor ve Olimpiyat Oyunları ruhunun canlandırılması ve bunun dalga dalga çocuklara, gençlere ve ailelere ulaştırılması için güçlerimizi birleştiriyoruz.

Gerçekleştirdiğimiz araştırmanın sonuçları P&G ile birlikte başlattığımız hareketin spor ve Olimpik ruhun büyümesi adına ne kadar önemli bir destek olduğunu bizlere gösterdi."

"Spor Alışkanlıkları ve Olimpiyat Oyunları'na Bakış" araştırması

P&G ve TMOK, işbirliklerinin ilk adımı olarak Türkiye'de ailelerin spor alışkanlıklarını ölçmek ve Olimpiyat Oyunları'na bakışını öğrenmek için ülke çapında bir saha araştırması yaptırdı.

GfK Türkiye'nin, 7 coğrafi bölgeyi temsilen seçilen 1469 tüketici ile yaptığı "Spor Alışkanlıkları ve Olimpiyat Oyunları'na Bakış" adlı araştırma, ülkede spor ve Olimpiyat Oyunları algısı ile ilgili çarpıcı veriler ortaya koyuyor.

Türkiye'deki ailelerin dörtte biri spor yapıyor

Araştırmadan çıkan sonuçlara göre Türkiye'de ailelerin yüzde 25'inde en az 1 kişi spor yapıyor. Spor yapan ailelerin en fazla yer aldığı bölge yüzde 40 ile Marmara Bölgesi. Yetişkinlerin, özellikle de kadınların en fazla tercih ettikleri spor dalı yürüyüş. Bunu, Türkiye'deki en popüler spor dalı olan futbol izliyor. Yüzme, bisiklet, tenis ve kayak gibi

sporlar ise listenin en alt sıralarında yer alıyor.

Dünyanın en popüler sporu futbol, çocukların da tercihi

Araştırmaya göre hanede spor yapan en az 1 kişinin bulunduğu yüzde 25'lik kesim içinde spor yapan çocukların oranı yüzde 37. Bu çocuklar haftada ortalama iki günlerini spora ayırıyorlar. Araştırmaya göre çocukların

en fazla tercih ettiği sporlar arasında futbol yüzde 68 ile ilk sırada yer alıyor. Son yıllarda Türkiye'nin pek çok uluslararası başarıya imza attığı basketbol yüzde 13 ile ikinci, dövüş sporları ise yüzde 11 ile üçüncü sırada bulunuyor. Çocukların spor yapma nedenleri arasında da birinci sırayı "sevdiğim için" cevabı alıyor.

Olimpiyat Oyunları'nda erkekler futbolu, kadınlar basketbolu takip ediyor

Araştırma sonuçları Olimpiyat Oyunları'na bakışla ilgili de veriler içeriyor. Türkiye'de daha çok erkek izleyicilerin rağbet ettiği Olimpiyat Oyunları'nı televizyondan takip edenlerin oranı yüzde 50 civarında. Olimpiyat izleyicilerinin çoğu erkek olunca izlenen spor dalı da futbol oluyor. Atletizmi takip eden kadın-erkek sayısı birbirine yakınken,

basketbol, yüzme ve tenis gibi spor dalları daha çok kadınları ekran başına bağlıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Trabzon Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title