Haberler

Olimpiyat'a Saman Takviyesi

Güncelleme:

Palandöken'de Pistlere Kar Takviyesinden Sonra Saman Takviyesi de Yapıldı.

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki pistlere suni sistemle yağdırılan ve taşıma kardan sonra saman takviyesi yapıldı.Pistlere konulmak üzere dağa balyalarla saman yerleştirildi.

Devlet Bakanı Nafiz Özak, Palandöken'deki kar sıkıntısını aşmak için çalıştıklarını söyledi.

ERZURUM 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına (UNIVERSIADE) kısa bir süre kala Palandöken Kayak Merkezi'ndeki pistlere suni sistemle yağdırılan ve taşıma kardan sonra saman takviyesi yapıldı. Pistlere konulmak üzere dağa balyalarla saman yerleştirildi. Devlet Bakanı Nafiz Özak, Palandöken'deki kar sıkıntısını aşmak için çalıştıklarını söyledi.

Erzurum'da kar yağışı olmadığı için 27 Ocak- 6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak 25'nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesi sıkıntı yaşanmaya başladı. Özellikle Palandöken'de yapılacak yarışmalar için pistlerin elverişli hale gelmemesi üzerine geçtiğimiz haftalarda başlatılan göletlere su taşıma ve kamyonlarla su taşıma işi devam ediyor. Palandökende bulunan gölete tankerlerle getirilen su dağa yerleştirilen suni kar sistemlerle pistlere yağdırılıyor. 24 saat devam eden suni kar sistemine ilave olarak Kayak Federasyonu dağda ilginç bir çalışma yaptı. Suni kar sisteminin yanısıra saman balyaları kullanmaya karar veren federasyon, dağın çeşitli bölgelerine saman taşıdı.

Suni kar sistemiyle yağdırılan karla birlikte pistlere konulacak olan saman balyaları, zeminin yumuşak olmasını da sağlayacak.

Kış oyunlarına hazırlık çalışmalarını gözden geçirmek üzere Erzurum'a gelen Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Palandöken'de incelemelerde bulundu. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'la birlikte tesisleri gezen Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, hazırlıkların tamamlandığını, şu an tek sıkıntının kar olduğunu belirtti.

Kar problemini çözmek için göletlere su taşındığını belirten Özak, suni kar sisteminin sürekli çalıştığını anlattı. Pistlerdeki kar sorununu çözmek için saman takviyesiyle ilgili soruya da cevap veren Bakan Özak, "Sürekli suni kar sisteminden kar yağdırılıyor. Saman sistemi ise pistlerde uygulanacak. Pistlere yerleştirilecek samanların üzerine kar konulacak. Böylece zemin yumuşak bir hal alacak" dedi.

59 ÜLKEYLE REKOR KIRILACAK

Erzurum'da yapılacak oyunlar için 21 Ocak tarihinden itibaren FISU yöneticilerinin ve sporcuların gelmeye başlayacağını belirten Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, oyunların açılış törenine ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in yanısıra ülkelerin büyükelçileri, yabancı bakanların katılacağını ve üst düzey bir katılım olacağın söyledi. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına 59 ülkeden 3 bine yakın sporcunun katılacağını beklediklerini vurgulayan Bakan Özak, bu rakamın FISU tarihinde bir rekor olacağını belirtti. Bakan Özak, oyunlar süresince 8 bin kişiyi konaklayacaklarını kaydetti. Özak, konaklama sorununu çözmek için Palandöken'deki otellerin yanısıra, şehirdeki 3 yıldızlı 3 otel ile kurumlara ait misafirhaneleri de kullanacaklarını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title