Haberler

Olgun: 'İran Pazarına İlk Giden Kazanır'

Torbalı Ticaret Odası’na (TTO) üye iş adamlarından oluşan heyet, Batı ile nükleer anlaşma imzalayarak ambargodan kurtulan İran’a gidiyor.

Torbalı Ticaret Odası'na (TTO) üye iş adamlarından oluşan heyet, Batı ile nükleer anlaşma imzalayarak ambargodan kurtulan İran'a gidiyor. TTO Başkanı Olgun, " İran'a ilk giden kazanır, Avrupalılar İran pazarı için sıraya girdi" dedi.

Kasım ayında Torbalılı iş adamlarını İran'a götürme kararı alan TTO, bu önemli gezi için hazırlıklara başladı. Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği Başkanı Hossein Arıan ile İran Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Eski Müsteşarı ve Bilim ve Teknoloji Geliştirme Birliği Başkanı Majid Zangouie önceki gün Torbalı'ya geldi. Ziyarette, Batı ile nükleer program anlaşması imzalayan İran'a ambargonun kalkması ile oluşan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi nedeniyle bu görüşmenin büyük önem taşıdığını ifade edildi. TTO Başkan Abdulvahap Olgun'a İran hakkında kısa bir brifing veren ziyaretçiler, Kasım ayındaki gezide İran devlet kurumları ve ticaret odaları ile kurulacak ikili ilişkiler için yardımcı olacaklarını belirtti.

TÜRKİYE'Yİ HEYECANLA BEKLİYORUZ

Türk iş adamlarını heyecan içinde beklediklerini söyleyen Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği Başkanı Hossein Arıan, 7 yıl önce Türkiye'ye makine almak için geldiğini, 2010 yılında TOBB tarafından en iyi Türkçe konuşan yabancı girişimci ödülünü aldığını aktardı. Ayrıca Torbalı Ticaret Odası'nın ambargo kalktıktan hemen sonra böyle bir organizasyon hazırlığına girmesinin iş adamları için oldukça faydalı olacağını kaydetti. İran Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Eski Müsteşarı ve Bilim ve Teknoloji Geliştirme Birliği Başkanı Majid Zangouie ise yaptığı konuşmada, İran'ın Türkiye'yi kardeş ülke gibi gördüğünü iki ülke arasında kurulacak işbirliklerinin artarak devam edeceği belirtti. Torbalı Ticaret Odası'nın gerçekleştireceği gezide ise organizasyonun verimli geçmesi için İran'daki tüm kurumların yardımcı olacağını söyledi.

İLK GİDEN KAZANIR

TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İş adamlarımızın yeni pazarlar tanıması, yeni fırsatları yerinde görmesi bakımından çalışmalarımız devam ediyor. Ziyaretçilerimizle birlikte ayrıntıları netleştirdik. İlk giden kazanır. Geçmişte Balkanların dağılması ve SSCB'nin dağılmasından sonra bölgeye gitmekte geç kaldık. Aynı durumu Kuzey Irak'ta da yaşadık. İran nüfusunun yüzde 40'ı Türk. Tarihsel bağlarımız var. Avrupalılar sıraya girdi, biz geç kalmamalıyız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Torbalı İran Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title