Haberler

Öldürülen Türk Kaptan İçin Yürüdüler

Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin göçmen kaçaklığı yaptığı şüphesiyle ateş açtığı ileri sürülen sürat teknesinde ölen Hataylı, 29 yaşındaki kaptan Mustafa Ateş'in yakınları cenazenin kendilerine teslim edilmemesi ve resmi makamların konuya duyarsız kaldığı iddiasıyla yürüyüş yaptı. Geçen 14 Nisan gecesi Bodrum'dan, 7 Suriyeli kaçağı, hız teknesiyle yaklaşık 6 mil uzaklıktaki Yunanistan'ın İstanköy Adası'na bıraktığı öne sürülen Türk kaptan, dönüş yolunda Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından fark edildi. İddiaya göre, uyarı ateşi açan Yunan Sahil Güvenlik botu ardından makinalı tüfekle tekneye ateş açtı. Teknedeki Türk kaptan Mustafa Ateş, sırt ve başına isabet eden toplam 8 kurşunla öldü. İstanbullu bir iş adamının yatında kaptanlık yaptığı ve yaz aylarını bu nedenle Bodrum'da geçirdiği belirtilen Ateş'in 10 Nisan'da Bodrum'a geldiği ve olayda kullanılan hız teknesini satın aldığı ortaya çıktı. Ateş'in satın aldığı teknenin bir ay önce İstanbul Tuzla'dan Ordulu 'Barbaros' isimli bir kişi tarafından satın alınıp, Bodrum'a getirildiği de tespit edildi. Ateş'in cenazesinin Rodos'taki hastaneden İstanköy'deki başka bir hastaneye nakledildiği belirtildi. Ancak, otopsinin sürdüğünü iddia eden Yunan yetkililer Ateş'in cenazesi teslim etmedi.

İNSAN HAKLARINA SIĞMAZ

Cenazenin kendilerine teslim edilmemesi ve Türk yetkililerin olayın üzerinden 5 gün geçmesine rağmen kendilerine 'Başsağlığı' dileğinde bile bulunmadığını öne sürerek, tepki gösteren Ateş'in yakınları durumu protesto etti. Öldürülen Ateş'in kardeşi Mehmet Ateş ile 80 kadar Bodrumlu kaptan Bodrum Limanı'ndaki Tepecik Camii önünde toplanıp Liman Başkanlığı'na kadar yaklaşık 1 kilometrelik yolu 'Bodrum, kaptanına sahip çık' sloganı atarak yürüdü. Polis, grubu slogan atmamaları konusunda uyardı. Burada bir süre alkışlı protestoda bulunulması ardından Ateş'in ağabeyi Murat Ateş, gözyaşları içinde basın açıklaması yaptı. Ateş, Yunanistan ile son yıllarda bir dostluk ve barış çizgisini yakalamışken kardeşinin yok yere makinalı tüfek ile ateş açılarak öldürülmesi insan haklarına sığmadığı gibi hukuksal yönleri ile de çok sakınca teşkil ettiğini Yunan Hükümeti'nden bir an önce olayın aydınlatılmasını ve kardeşimin cenazesinin teslim edilmesini isteyen Ateş, şöyle dedi

Olay üzerinden 5 gün geçmesine rağmen hiçbir Türk makamından bize şu ana kadar, 'Başısınız sağolsun' dileğinde bulunan bile olmadı. Bu bir vatandaş olarak acımızı arttırıyor. Ölen bir Yunan veya ABD'li kaptan olsa, dünya ayağa kalkmıştı. Kardeşimin öldürülmesinde yoğun kuşkular mevcut. Para, pula ihtiyacı olan biri değildi. Kaçakçılık iddiasına inanmıyoruz. Teknesi bozulmuş arızalanmış ve açık denize sürüklenmiş olabilir. Yaptığımız araştırmalar sonucunda olayın Türk sularında olduğunu düşünüyoruz. Avukatımız aracılığı ile tüm bu olasılıkları araştırarak olay tüm yönleri ile aydınlanana kadar işin peşini bırakmayacağız. Kardeşimin ölümü nedeniyle uzun zamandır yakalanan Türk ve Yunan dostluk ilişkilerinin bozulmasını istememiz mümkün değil. Ancak, bu acıyı bize daha fazla yaşatmadan aydınlatsınlar ve kardeşimin cenazesini teslim etsinler.

EGE'DE CAN GÜVENLİĞİMİZİN OLMADIĞINI GÖRDÜK

Bodrum'da 25 yıldan bu yana kaptanlık yapan 46 yaşındaki Şinasi Sancan, Ege'de Yunan ve Türk ada ile kara sularının birbirlerine çok yakın olduğunu hatırlatarak, Her an bir Yunan veya Türk bayraklı tekne veya yat motoru bozulup karşı tarafa sürüklenebilir. İçinde tek bir kişin bulunan bir botu, çok güçlü motorlara sahip olan Yunan Sahil Güvenlik botu dahatlıkla durdurup, etkisiz hale getirebilecekken, savaştaymışcasına üstelik makineli tüfek atışı ile öldürmesi bu sularda görev yapan askerlere emir veren komutanları binlerce kez düşündürmeli. Ege'nin barış ve dostluk gölü olmasını isterken kaptan Ateş'e sıkılan bu kurşunlar bu sürece ağır bir darbe vurdu. Her an bir kaptan Yunanistan sularına veya tersi de olabilir Türk sularına sürüklenebilir, ateş açılarak mı durdurulması gerekli dedi.

Yaklaşık 1 saat süren eylemin ardından grup, sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Ateş Murat Ateş Yunanistan Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

kardeşimizin cenazesini 6.gun hala alamlyoruz ne:

Kardesimizin cenazesini6gundur alamadik nerde bu devlet

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title