Haberler

Öldürülen Türk Diplomatlar İçin Fethiye'de Saygı Anıtı Yapıldı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde Ermeni terör örgütü Asala tarafından öldürülen 38 Türk diplomat için saygı anıtı yapıldı. Fethiye kordon boyundaki 3'üncü etap sahil bandı başlangıcında yapımı devam eden 'saygı anıtı' 23 Temmuz Perşembe günü açılacak. Fethiye Belediyesi tarafından yaptırılan anıtın üzerinde Ermeni terör örgütü Asala tarafından 1974- 1984 yılları arasında öldürülen 38 Türk diplomatın isimleri yer alacak. Açılışa Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı tarafından öldürülen diplomatların aileleri de davet edildi.

'BU KARDEŞLERİMİZİN NE GÜNAHI VARDI?'

1915 olaylarının 100'üncü yıl dönümünde dünyadaki birçok ülkenin sözde Ermeni soykırımını tanıdığını anlatan Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "Sözde Ermeni soykırımıyla ilgili söyleyecek çok şey var. Ancak biz bir yerel yönetim olarak 'nasıl tepki koyabiliriz' diye düşündük. Özellikle Asala örgütü tarafından tek suçları Türk dışişleri diplomatları olmak olan kardeşlerimiz, evlatlarımız, görevlilerimizin anısını yaşatmak için bu anıtı yaptık. 'Bu kardeşlerimizin ne günahı vardı?' diyerek haykırmak adına bir böyle projeye imza attık. Anıtın açılışına tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Belediyesi Muğla Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Alirıza EGE DENİZLİ:

Evet Sayın Başkan, her zamanki gibi partilerin ve siyasetin önünde candan kutluyorum. MERKEZ SAĞIN GERÇEK LİDERİSİNİZ. Kutluyorum.

0
0
yanıtYanıtla
Melih LEVENT:

Başta Başkan Behçet Saati olmak üzere Fethiye Belediyesi ailesine ve emeği geçen herkese en içten duygularımla teşekkür ediyorum. Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title