Haberler

Öldürülen Muhtarın Ailesinden PKK'ya Tepki

İBRAHİM YALDIZ - Bitlis'in Hizan ilçesinde PKK'lı teröristlerce kaçırıldıktan yaklaşık 50 gün sonra ölü bulunan Bölüklü Köyü Muhtarı Salih Güven'in ailesi, terör örgütüne tepki gösterdi.

ŞENER TOKTAŞ - İBRAHİM YALDIZ - Bitlis'in Hizan ilçesinde PKK'lı teröristlerce kaçırıldıktan yaklaşık 50 gün sonra ölü bulunan Bölüklü Köyü Muhtarı Salih Güven'in ailesi, terör örgütüne tepki gösterdi.

Bölüklü köyüne bağlı Topağaç mezrasında yaşayan muhtar Güven'in oğlu Hazin Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın yaşandığı akşam saat 20.30 sıralarında evlerine bir grup teröristin geldiğini söyledi.

Teröristlerin sivil kıyafetli olduğunu anlatan Güven, şu ifadeleri kullandı:

"Örgüt mensupları babamı dışarı götürüp, biraz konuştuktan sonra getireceklerini söylediler. Çok kalabalık bir gruptu. Yaklaşık 30-35 kişi vardı. Köye araçlarla gelmişlerdi. Bizi evden dışarı çıkarıp bir süre propaganda yaptıktan sonra babamı götürdüler. 'Muhtarı götürüp biraz konuştuktan sonra geri getireceğiz' dediler. Babam bir daha gelmedi. Gidiş o gidiş. Bir daha kendisinden haber alamadık. En son 2 gün önce saat 20.30'da babamı şehit ettiklerini duyduk. Bu terörün bitmesini istiyoruz. Çünkü onlar katliam yaptılar."

Güven, 13 kardeş olduklarını ve babasının da 20 yıldır muhtarlık yaptığını belirtti.

"Bedel ödedikçe boyun eğmeyiz"

Muhtar Güven'in akrabası Hamdullah Arvas ise Güven'in terör örgütünün elinde kaldığı sürede yetkililerle irtibatta olduklarını anlattı.

Bu konuda hep devlete güvendiklerini ifade eden Arvas, şöyle konuştu:

"Kesinlikle hiçbir yere başvurmadık. İki gün önce şehit ettiler. Bundan dolayı çok üzgünüz. Bölgenin önder ve büyük ailelerinden biriyiz. Herkes tarafından sevilen bir aileyiz. Ailemiz bunu hak etmemişti. Kendisinin muhtar olarak bölgeye ve halkına büyük hizmetleri olmuştur. Tek suçu devletine, milletine, halkına, bayrağına ve vatanına bağlı olmasıydı. Bu şehitlik bundan dolayı gerçekleştirilmiştir. Yetkililerle görüştük. Kesinlikle bedel ödemeye her zaman razıyız. Boyun da eğmeyiz. Bedel ödedikçe de boyun eğmeyiz. Bu devlet ve bayrak bizim. Nice muhtarlar, insanlar ve askerlerimiz şehit olmuş. Hepimiz bu uğurda canımızı seve seve vermeye ve şehit olmaya hazırız. Hiç korkumuz yok. Dimdik ayaktayız. Binlerce muhtarımızı feda etmeye hazırız."

"Devletimizin yanındayız"

Arvas, Güven'in kanaat önderi olduğunu, hiçbir zaman halka kötülüğü veya yanlış yolu göstermediğini dile getirdi.

Bu davranışlarının karşılığının bu olmaması gerektiğini belirten Arvas, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu vicdansızlar katliam yaptı. Bunun bedelini de inşallah görecekler. Kanı yerde kalmayacak. Bunu yapanları Allah'a havale ediyoruz. Devletimiz güçlüdür ve bu işin peşini bırakmayacağına eminim. Devletimizle irtibat halindeyiz. Burası dar ve ormanlık bir bölge. Gelip bizi bu bölgede baskı altında tutabilirler. Ama boyun eğmeyiz. Devletimizin yanında yer aldığımız için şehit ettiler. Amcamı katledenleri ve örgütleri lanetliyoruz. Devletimizin yanındayız. Binlerce muhtar feda edebiliriz ve şehit verebiliriz ama asla devletimizden ve bayrağımızdan taviz vermeyiz."

26 Eylül'de PKK'lı teröristlerce saat 20.00 sıralarında evinden kaçırılan Bölüklü Köyü Muhtarı Salih Güven'in cesedi, 8 Kasım'da saat 22.00 sıralarında Hizan-Bahçesaray karayolunun 800 metre kuzeyindeki Akşar köyü yolu yakınlarında bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Hizan PKK Politika Güncel Haberler

title