Haberler

Öldürülen Kadın Terörist Elif Sultan Kalsen

İstanbul emniyet Müdürlüğü'ne silahlı saldırı düzenlerken öldürülen teröristin, Elif Sultan Kalsen olduğu tespit edildi. Kalsen'in ismi, daha önce birkaç olayda canlı bomba olarak geçmiş, yaptığı basın açıklamalarıyla iddiaları yalanlamıştı.

Üst düzey bir Emniyet yetkilisinden alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki binasına silahlı saldırı düzenleyen kadın teröristin yapılan parmak izi karşılaştırması sonucunda, Elif Sultan Kalsen olduğu belirlendi.

Kalsen'in adı, daha önce de, Emniyet'in arama listesindeki canlı bombalar arasında yer almış, ancak Elif Sultan Kalsen avukatıyla birlikte adliye önünde yaptığı açıklamayla iddiaları yalanlamıştı.

7 Ocak günü Sultanahmet'teki Emniyet Turizm Şube Müdürlüğü girişindeki polis noktasına yapılan ve 1 polisin şehit olduğu intihar saldırısında ölen kadının da Elif Sultan Kalsen olduğu öne sürülmüş, ancak Adli Tıp'a giden Kalsen Ailesi, ölen kişinin kızları olmadığını açıklamıştı. Canlı bombanın da Çeçen uyruklu Rus vatandaşı Diana Ramazova olduğu belirlenmişti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi Elif Sultan Politika Güncel Haberler

title