Haberler

Öldürülen Hüda Par Üyeleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Öldürülen 2 Hüda Par'lı için kılınan gıyabi cenaze namazı, - Miting alanından detaylar, - Hüda Par Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz'ın konuşması, - Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun konuşmaları, Genel seçime doğru- Hüda Par Genel Başkanı Yılmaz: - "Bugün yastayız ve acımız var. Bundan dolayı halay çekmiyoruz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Öldürülen 2 Hüda Par'lı için kılınan gıyabi cenaze namazı, - Miting alanından detaylar, - Hüda Par Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz'ın konuşması, - Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun konuşmaları, Genel seçime doğru- Hüda Par Genel Başkanı Yılmaz: - "Bugün yastayız ve acımız var. Bundan dolayı halay çekmiyoruz. Mitingimizi coşkuyla yapamıyoruz"- "Belki öfkelisiniz, içiniz içinizi yiyor olabilir ama bu öfkenizi 7 Haziran'a saklayın. Bu öfkenizi azme dönüştürün" Hür Dava Partisi (Hüda Par) Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz, partisine yönelik saldırılara ilişkin, "Bugün yastayız ve acımız var. Bundan dolayı halay çekmiyoruz. Mitingimizi coşkuyla yapamıyoruz. Belki öfkelisiniz, içiniz içinizi yiyor olabilir ama bu öfkenizi 7 Haziran'a saklayın. Bu öfkenizi azme dönüştürün" dedi.Hüda Par'ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu için Yenişehir İstasyon Meydanı'nda miting düzenlendi.Çok sayıda vatandaşın katıldığı mitingde, Şırnak'ın İdil ilçesinde öldürülen 2 Hüda Par üyesi için gıyabi cenaze namazı kılındı.Hüda Par Genel Başkanı Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, son günlerde partilerine yönelik saldırıların arttığını söyledi.İdil'e bağlı Kozluk köyünde öldürülen 2 partilinin yasını tuttuklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Gönül isterdi ki bugün burada parti marşlarımızla ve ezgilerimizle beraber halaylar çekerek bu mitingimizi yapalım. Ama maalesef kana doymayan canavarlar, bize bu sevinci yaşatmadılar. Bugün yastayız ve acımız var. Bundan dolayı halay çekmiyoruz. Mitingimizi coşkuyla yapamıyoruz. Belki öfkelisiniz içiniz içinizi yiyor olabilir ama bu öfkenizi 7 Haziran'a saklayın. Bu öfkenizi azme dönüştürün. Bu saldırılar, katliamlar azminizi düşürmesin. Her kutlu doğum sancılıdır. Acıları olacaktır. Ama bizler bu acıları içimize sindirerek, acılarla pişerek, yoğrularak bu yokuşları engelleri aşacağız."Provokasyonlar konusunda partilileri uyaran Yılmaz, "Kin ve nefret tohumları ekenler, sizlerin de kin ve nefretle dolmanızı istiyorlar. Bizler barış ehli insanlarız. Bizler toplumun selameti için çalışanlarız" diye konuştu.Hüda Par'ın desteklediği milletvekili adayı Yapıcıoğlu da vatandaşları 3 dilde selamlayarak başladığı konuşmasında, HDP'yi eleştirdi.HDP'nin barajı aşmak için kan döktüğünü iddia eden Yapıcıoğlu, nerede 2 parti arasında bir gerginlik varsa onlardan birinin kesinlikle HDP olduğunu savundu.HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Şırnak'ta öldürülen 2 kişinin ölümüne ilişkin konuşmasını eleştiren Yapıcıoğlu, "Hayatını kaybedenlere başsağlığı, ailelerine sabır diliyormuş. Bakınız bu sözleri sarf ederken bile aslında bir pişmanlık belirtisi yok. Güya bu olaydan dolayı üzüntülerini ifade ederken bile hakaret ediyor. Diyor ki 'dikkatli olun provokasyona gelmeyin'. Birileri turuncu koltuklara oturmak için kan akıtabilirmiş. Ey Demirtaş, biz bir kardeşimizin bir tırnağını o koltuklara değişmeyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Zekeriya Yapıcıoğlu Mehmet Hüseyin Şırnak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

sımon:

siz kim oluyorsunuzki hdp ye seçim çalışmasına engel olacaksınız siz provakotor ak parti doğu da o görevi size vermiş cenaze olan yerde bile ne kadar pislik olduğunuzu gösterıyorsunuz kürt halkları uyanacakmış uyanmış o yuzden bir muhtarlık bile kazanamıyorsunuz pisliklerınızle yüzleşin insan olun önce

0
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title