Haberler

Öldürülen Banka Müdürüne Hazin Tören

KAYSERİ'nin Develi İlçesi'nde çalıştığı banka şubesinde dün silahlı saldırıda yaşamını yitiren banka müdürü Recep Taştan, Kayseri'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

KAYSERİ'nin Develi İlçesi'nde çalıştığı banka şubesinde dün silahlı saldırıda yaşamını yitiren banka müdürü Recep Taştan, Kayseri'de gözyaşları arasında toprağa verildi. 1.5 ay önce müdür olarak Develi İlçesi'ne atanan evli ve 1 çocuk babası 32 yaşındaki Recep Taştan'ın Talas İlçesi'ndeki şubede banka memuru olan eşi Canan Taştan, bayrağa sarılı tabutuna sarılarak, "Ben, kızımız Ecrin'e bunu nasıl anlatacağım? Sana nasıl kıydılar?" diye haykırdı, ardından baygınlık geçirdi. Hırsızlık, yağma ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na aykırı hareket suçlarından 17 sabıkası bulunan ve 3 ay önce cezaevinden çıkan kahveci Nurettin Yürek, dün saat 16.00 sıralarında, boşanmak üzere bir süre önce mahkemeye başvuran ve kendisiyle ilgili koruma kararı aldıran eşi Asiye'nin çalıştığı banka şubesine geldi. Yanındaki pompalı tüfekle, banka güvenlik görevlisini etkisiz hale getiren Nurettin Yürek, şube binasında 2 yıldan bu yana hizmetli olarak çalışan 2 çocuk annesi eşi Asiye'yi aradı. Bulamayınca da banka müdürü Recep Taştan'a yönelerek, "Karımı burada çalıştırmayacak, işine son vereceksin" diye tehdit ettikten sonra, çalışanların ve müşterilerin gözleri önünde, başına bir el ateş ederek onu ağır yaraladı. İhbar üzerine gelen polislerin 'Teslim ol' çağrılarına uymayan Nurettin Yürek, çıkan çatışmada elindeki pompalı tüfeğin yanı sıra, banka güvenlik görevlisinden zorla aldığı tabancayı da kullandı. Çatışmada Nurettin Yürek vücuduna isabet eden 2 kurşunla ağır yaralındı.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi yaralı banka müdürü Recep Taştan ile saldırgan Nurettin Yürek'i, ambulansla Develi Devlet Hastanesi'nde götürdü. Hem banka müdürü Taştan, hem saldırgan Yürekli, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

"SANA NASIL KIYDILAR?"

Polisle girdiği çatışmada ölen Nurettin Yürek'in cenazesi, hastane morguna otopsi için kaldırılırken, 1.5 aydan bu yana görev yaptığı bankada, boşanmak isteyen eşini öldürmek isteyen Nurettin Yürek'in silahından çıkan kurşunla ölen 8 yıllık bankacı Recep Taştan'ın cenazesi, ilçede yapılan otopsi ardından Kayseri merkez Hunat Camii'ne getirildi. Musalla taşına konulan eşinin tabutuna kapanan Canan Taştan, "Kızımız Ecrin'e bunu şimdi nasıl anlatacağım? Sana nasıl kıydılar? Kokun hala burnumda. Ben, bu acıya nasıl dayanacağım?" diye haykırdı. Acılı eş ardından "Recebim" diyerek bayıldı. Genç kadına, yakınları müdahale ederken, çalışma arkadaşları ise, "Müdürümüz, görev yaparken, karı-koca anlaşmazlığının kurbanı oldu" diye konuştu. Banka müdürün kayın biraderi Ahmet Asım Baykara ise, "Acımız çok büyük. Çok iyi bir insandı. Nasıl böyle bir olay sonucu yaşamanı kaybetti anlayamadık. Allah hepimize sabır versin" diyerek cinayete tepki gösterdi. Müdürü olduğu bankada, hizmetli Asiye Yürek'in eşi Nurettin Yürek tarafından öldürülen Recep Taştan'ın cenazesi, yakınlarıyla banka çalışanları ve Develi İlçesi'nden gelen müşterilerinin gözyaşları arasında Asri Mezarlık'ta toprağa verildi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Talas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title