Haberler

Öldürülen Ayı Tahnit Yapılacak

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde domuz avına çıkan 33 yaşındaki Yasin Şahinoğlu'na saldıran ayı avcılar tarafından vurularak öldürüldü.

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde domuz avına çıkan 33 yaşındaki Yasin Şahinoğlu'na saldıran ayı avcılar tarafından vurularak öldürüldü. 3 yaşlarındaki boz ayı Sakarya Orman ve Su işleri Müdürlüğü ekiplerince tahnit (bozulmaması için ilaçlama) yapılması için İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne gönderildi.

Dün, Hendek'te meydana gelen olayda iki arkadaşıyla birlikte ormanlık alanda domuz avına çıkan Yasin Şahinoğlu ayının saldırısına uğradı. Ayının pençesiyle vurması sonucu avcının burun ve yüz kısmı parçalandı. Yasin Şahinoğlu kendisiyle birlikte ava gelen arkadaşlarının ayıyı vurması sonucu kurtarılırken, kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Sakarya Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri avcılar tarafından vurularak öldürülen boz ayıyı alarak kuruma getirdi. Ayı burada yapılan incelemenin ardından tahnit yapılması için İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne gönderildi. Sakarya Orman ve Su İşleri Müdürü İlker Ulu ayı saldırısıyla ilgili olarak soruşturma başlattıklarını belirterek, "Ayı koruma altında olan bir hayvan. Öldürülmesinin cezası var. Ancak buradaki olayın oluş şeklini araştırıyoruz. Buna göre gereken yapılacaktır" dedi. - Adapazarısakarya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title