Haberler

Öldürdüğü Ağabeyinin Cenazesine Katılmış

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 7 Ocak günü abisi Engin Şahinli'yi yanlışlıkla vuran kardeşi Mahsum Şahinli'nin öldürdüğü abisinin cenazesine katıldığı ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 7 Ocak günü cesetleri bulunan 54 yaşındaki Galip Gezginci ile 32 yaşındaki Engin Şahinli'nin, esrar satışı anlaşmazlığı nedeniyle 24 yaşındaki Mahsum Şahinli tarafından tabancayla vurulduğu ortaya çıktı. Savcı, cinayetleri işlediği için 2 kez ömür boyu hapis cezası istediği Mahsum Şahinli'nin, ölen Engin Şahinli'nin kardeşi olduğunu ve yanlışlıkla vurduğu ağabeyinin cenaze törenine katıldığını belirtti.

Çınar ilçesi Beşpınar köyü yolu üzerindeki Diyarbakır Hipodromu yakınlarında, geçen 7 Ocak günü yoldan geçen vatandaşlar 2 kişinin cesedini buldu. Yapılan soruşturmada öldürülenlerin 54 yaşındaki Galip Gezginci ve 32 yaşındaki Engin Şahinli olduğu belirlendi. Olaydan 2 gün sonra jandarmaya teslim olan ve cinayetleri işlediğini söyleyen şüpheli Mahsum Şahinli, tutuklandı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Mahsum Şahinli hakkında 'Kasten öldürme' suçundan 2 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

TABANCAYI ALIRKEN YANLIŞLIKLA VURMUŞ

İddianamede öldürülen Engin Şahinli'nin, şüpheli Mahsum Şahinli'nin ağabeyi olduğunu belirten savcı, olaydan önce maktuller arasında uyuşturucu madde ticareti ortaklığı olduğunu, bu ticaret nedeniyle husumet oluştuğunu kaydetti. Şüphelinin olay günü Galip Gezginci'nin yanına gittiğini ve ağabeyi Engin Şahinli'yi çağırdığını belirten savcı, tarafların daha önceden tartıştığını kaydetti. Olay yerinde maktul Galip Gezginci'nin belindeki tabancayı çıkarmak istediği belirtilen iddianamede, şüphelinin ise hızlı davranarak silahı aldığı kaydedildi. Çıkan kargaşada Engin Şahinli'nin vurulduğunu belirten savcı, şüphelinin olay yerinden kaçmaya çalışan Galip Gezginci'ye yakın mesafeden 5-6 el ateş ateş ettiğini kaydetti. Şüphelinin bir gün sonra teslim olduğunu ifade eden savcı, Mahsum Şahinli'nin suçunu itiraf ettiğini kaydetti.

ÖLDÜRDÜĞÜ AĞABEYİNİN CENAZESİNE KATILMIŞ

Şüpheli Mahsum Şahinli iddianameye yansıyan ifadesinde petrol istasyonunda ağabeyi Engin Şahinli ile birlikte çalıştığını belirterek, "10 gün önce ağabeyim ile konuştuk. Galip ile uyuşturucu ticareti yaptıklarını ve toprak altına sakladığı 250 kilo esrarın kaybolduğunu söyledi. Ağabeyim esrarı Galip Gezginci'nin çaldığını söyledi. Ağabeyim ve Galip'i görüştürmek istedim. Galip'e esrarın çalınma olayını sorduğumda, kendisinin çalmadığını söyledi. Ağabeyimi arayıp Galip ile birlikte olduğumu söyledim. Gelip bizi araba ile aldı. Arabada giderken ağabeyim ile Galip esrarın kaybolması konusunda tartıştı. Galip inkar edince aralarındaki tartışma büyüdü. Bir süre sonra Galip yumuşayarak "Tamam ben yaptım, pişmanım, esrarı geri vereceğim" dedi. Galip bizi esrarı sakladığını söylediği yere doğru götürdü. Tali yola girdiğimizde araçtan indik. Bu sırada ağabeyim ve Galip arasında küfürleşmeler oldu. Galip ceketini sıyırmaya yeltendiği anda belinde tabanca olduğunu gördüm. Tabancayı çıkaracağını düşünerek üzerine atladım. Ben tabancayı belinden çıkarırken Galip almaya çalıştı. Boğuşurken tabanca ateş aldı. Ağabeyimin yüzünden kan geldi ve yere düştü. Şoka girmiştim. Galip korkarak kolumu bıraktı ve koşmaya başladı. Arkadan 5-6 el ateş ettim. Galip yere düştü. Sonra ağabeyimi kontrol ettim. Şok halinde tabancayı yanıma alarak eve gittim. Ağabeyimi isteyerek vurmadım. Ağabeyim vurulunca şoka girip Galip'i öldürdüm. Sonra kafeye giderek çay içtim ve ağabeyimin evine gittim. Ağabeyim gelmeyince evdekiler telaşlandı. Jandarmanın haber vermesi ile olaydan haberdar oldular. Korktuğum için birşey belli etmedim. Sonra ağabeyimi defin için Lice'ye götürdüm. Bir gün sonra sabah erken ağabeyimin mezarının yanında yalnız duran diğer ağabeyime olayı anlattım." dedi.

ÖLDÜRDÜĞÜ AĞABEYİ İÇİN KAYIP BAŞVURUSU YAPMIŞ

İddianamede Mahsum Şahinli'nin ağabeyini öldürdükten sonra eve geldiği, daha sonra akrabaları ile birlikte ağabeyini aramaya çıktığı ve polise kayıp başvurusunda bulunduğu belirtildi. Mahsun Şahinli'nin öldürdüğü ağabeyinin cenazesine katıldığı belirtilen iddianamede şüphelinin definden sonraki gün olayı diğer ağabeyine itiraf ettiği kaydedildi. İddianame 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken, Mahsum Şahinli'nin yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Beşpınar 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

komık adam:

ıyı olmus onuda başka esrar cetesı oldurecek bu pıslıkler gıdecek baska pıslık gelecek

11
2
yanıtYanıtla
önce müslümanlık:

dindar insan son görevini yerine getirmiş allah kabul etsin

0
7
yanıtYanıtla
zaza:

Maşalah hikaye oldukça güzel :) iyi yazmışsınız

2
5
yanıtYanıtla
uyusturucu belasi:

Su testisi su yolunda kirilirmis .

3
0
yanıtYanıtla
21:

BİRŞEYİ TAM ANLAMIYLA BİLİP BİLMEDEN YORUM YAPMAYIN LÜTFEN

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title