Haberler

Olaylı 1 Mayıs Davası Başladı

1 Mayıs 2013'te Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim'de kutlamak isteyen gruplarla ile polis arasında olaylar çıkmıştı. Mecidiyeköy, Şişli gibi yerlerde toplanarak Taksim'e çıkmaya çalışan 33 kişi hakkında izinsiz toplantı ve gösteri yaptıkları iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasına 13 sanık ile birlikte avukatları katıldı.

'İŞ GÖRÜŞMESİNE GİDİYORDUM POLİS ALDI'

İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada konuşan sanıklardan Celal Şalış, gözaltına alındığında iş görüşmesine gittiğini savundu. İş görüşmesine gittiğinde Mecidiyeköy'de polisin attığı gazın otobüsün içine dolduğunu ve insanların perişan olduğunu belirterek, "Otobüsten indiğimde polis barikatı ile karşılaştım. Yayaların geçmesine izin vermiyorlardı. Halaya katıldım. Sonra da polisler hiçbir ikazda bulunmadan su sıktılar" dedi.

Yüzde 70 oranında engelli olduğunu belirten sanıklardan Salih Sur, olaylara ve gösterilere katılmadığını savunarak, "O gün eve giderken ortalık karıştı. Polis de beni gözaltına aldı. Ben tek başımaydım. Polislere engelli kartımı da gösterdim" diye konuştu. Çalıştığı yerin çok yakınında gözaltına alındığını anlatan sanık Erhan Ön ise, "Olay günü işyerime gidiyordum. Kalabalık grup ile polis arasında kargaşa vardı. Onların dağılmasını kenarda beklerken polis beni de alıp götürdü" ifadelerini kullandı.

'KUTLAMALARI ENGELLEYEN YASA YOK'

1 Mayıs kutlamalarına hakkı olduğu için gittiğine dikkat çeken sanık Meltem Servi de, "Olaylar sırasında yaralanan arkadaşlar olmuştu. DİSK tarafından sağlık görevlisi olarak çalışıyordum. Daha sonra gittiğim kafeden çıkarken polisler gelip bizi yakaladı. 1 Mayıs bir insanlık hakkıdır. Asıl suç işleyen Başbakan ve hükümettir. Burada kutlamaların yapılmasını engelleyen bir yasa yoktur. Polisler hiçbir ikazda bulunmadan TOMA'larla su ve gaz sıkıp plastik mermi kullandılar. Ceza verilecek olursa hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını isterim ancak ayakkabı kutuları içinde paralar çıkarken bizim cezamızın ertelenip ertelenmeyeceğinin sorulmasını yadırgıyorum" diye konuştu.

Şişli'deki bir alışveriş merkezine kahvaltı etmek için gittiğini aktaran sanık Ufuk Özden ise, "Belediye otobüsündeydim. Şoför Şişli'ye girmeyeceğini, olaylar olduğunu söyleyince indim. Ara sokaktan giderken polis yakaladı" dedi.

'SEN ÇOK KAŞINDIN'

1 Mayıs kutlamaları için Mecidiyeköy'e gittiğini anlatan sanık Züleyha Yördem, "Orada halaya katıldım. Bir süre sonra TOMA'lar su sıkmaya başladı. Herhangi bir dağılma uyarısı yapılmadı. Sıkılan su nedeniyle biri yere düşmüştü. Onu yerden kaldırmak için eğildiğimde, halaydan itibaren bizim görüntülerimizi çeken sivil giyimli biri 'sen çok kaşındın' diye söyleyerek beni karakola götürdü" dedi. Sanık Sinan Yıldız Şişli'deki bir kafenin bahçesinde kahvaltı yaparken polislerin kafeye su sıktığını anlatarak, "Biz de içeri kaçtık. Polis gelip içeriden gözaltına aldı" şeklinde konuştu.

SANIKLAR 3 YILLA YARGILANIYORLAR

Sanık avukatlarından Pınar Akbina, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun Anayasa'ya aykırı olduğunu ve iptali için Anayasa Mahkemesi'ne itiraz davası açılmasını talep etti. Mahkeme, ifadesi alınmayan sanıkların zorla getirilmelerine ve 2911 sayılı yasanın Anayasa'ya aykırı olup olmadığının değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı 18 Haziran'a erteledi.

2911 Sayılı yasanın izinsiz gösteri düzenleyen 28. maddesine muhalefetten yargılanan tüm sanıklar hakkında 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

YK (MK) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mecidiyeköy 1 Mayıs Taksim Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title