Haberler

Olağanüstü Toplanan Mecliste Kentsel Dönüşüm Gündemi

OLAĞANÜSTÜ gündemle toplanan Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi'nde 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yaralananlara nakdi yardım yapılmasına karar verildi.

OLAĞANÜSTÜ gündemle toplanan Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi'nde 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yaralananlara nakdi yardım yapılmasına karar verildi. Aynı oturumda Sarıgöl Mahallesi İslambey Bölgesi ve Bağlarbaşı Mahallesi ile ilgili de gündem maddeleri oylandı.

CHP'Lİ ÜYE "OLAĞANÜSTÜ MECLİS YAPILACAK DENİLİNCE OHAL'LE İLGİLİ SANDIK"

Bakanlar Kurulu tarafından, "Acele Kamulaştırma" kararı verilen İstanbul Gaziosmanpaşa'nın İslambey bölgesi olağanüstü meclis gündemindeydi. Meclis oturumunda söz alan CHP'li Meclis üyesi Ferhat Epözdemir, "Ülke darbe girişimi yaşadı. Bizler de hep birlikte tepki gösterdik. Olağanüstü hal durumu var. Olağanüstü Meclis yapılacak denilince bununla ilgili görüşeceğimizi sandık. Bunun gerekçeleri nelerdir?" diye sordu. Olağanüstü oturumda oylanan ilk madde 15 Temmuz darbe girişiminde Gaziosmanpaşa ilçesinde hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşların ailelerine nakdi destek yapılması oldu. Oybirliği ile kabul edilen kararda şehit ailelerine 15 bin TL, gazi ailelerine ise 5 bin TL yardım yapılmasına hükmedildi.

İKİNCİ GÜNDEM KENTSEL DÖNÜŞÜM

Meclisin ikinci gündemi ise 270'e yakın hak sahibinin bulunduğu ancak tamamı yıkılan İslambey bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasına yönelik oldu. Söz konusu bölgede ikamet eden ve evini yıktırmamak için direnen son mahalleli 85 yaşındaki Bekriye Demirkapı'nın evi de geçtiğimiz hafta belediye ekiplerince yıkılmıştı. Yıkım sırasında eşyalarının yıkıntıların altında kaldığını anlatan Demirkapı, "Tapulu yerim olduğu için çıkmak istemedim. Bana 2+1 ev veriyor ama aynı yerde değil. 62 senedir burada oturuyorum. Yerimde kalmak istiyorum" dedi.

Meclis'te görüşülen konulardan birisi de Bağlarbaşı'nda 'riskli alan' ilan edilen alanların satışı oldu. Oyçokluğu ile kabul edilen kararı eleştiren CHP'li Meclis üyesi Ferhat Epözdemir, "Bundan 1 ay önceki mecliste bu arsanın 825 metrekarelik kısmı ihale edilmişti. O zaman da itiraz etmiştik. Buradaki mülkiyet sorunlarını çözmeden imar hakkı affından doğan hakları olan yurttaşlarımızın sorunları çözülmeden böylesi bir taşınmazın satılması doğru değildir. Bu satışla birlikte buradaki tapu tahsis belgeli yurttaşlarımızın satıştan sonra bütün hakları ellerinden alınan bir konuma geliyor. Müteahitin insafına kalmış" diye konuştu.

HALKA AÇIK TOPLANTIYA BASIN ENGELİ

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda meclise başkanlık eden İsmail Sezer'in gazetecilerin kamera ile çekim yapmasına izin vermedi. Gaziosmanpaşa sakinlerinin de yer aldığı meclis toplantısını görüntülemek isteyen gazeteciye "Başkanımızdan izin aldınız mı? Lütfen dışarı çıkar mısınız? Lütfen burayı terk eder misiniz" diyerek görüntü alan gazetecinin dışarı atılması için güvenlik görevlilerini çağırdı. Uygulamaya tepki gösteren Gaziosmanpaşa CHP Meclis Üyesi Ferhat Epözdemir, "Burada kapalı bir toplantı yoktur. Bunu neden engelliyorsunuz? Bunun size ne zararı olabilir" diye sordu. Bunun üzerine Meclis Başkan'ı 5393 sayılı yasada böyle bir hakkın olduğunu savundu.

BELEDİYE BAŞKANI USTA: MONTAJ GİBİ ALGILANMASIN

Meclis toplantısına daha sonra katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, olağanüstü Meclis'te şehit ve gazi ailelerine yardımın yanı sıra diğer maddelerin eklenmesini montaj gibi algılanmasını yanlış bulduğunu söyledi. Usta, "Olağanüstü Hal döneminde olağanüstü Meclis olması çok doğal. Hainler hepimizi kaldırmaya yönelik bir hamle yapıldı diye hayat duracak değil. Demokrasi meydanlarında mücadele veren tüm meclis üyelerimi de kutluyorum. Birlik ve beraberlik, biz bunu tam olarak yerine getirtmemiştik, ama milletimiz bunu yerine getirdi. Olağanüstü meclis olunca gündemde bekletilen konuları Meclis'e getirmeyi uygun gördük" diye konuştu.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ferhat Epözdemir Bağlarbaşı İstanbul Sarıgöl Politika Güncel Haberler

title